2010. június 18., péntek

Levy L. Smith: A leszármazott

"A nevem Sandra Palmer. Néhány nappal korábban azt gondoltam, hogy átlagos amerikai lány vagyok, akinek az életére még az "unalmas" szó sem megfelelő.
Most, a halálom pillanatában mindent másképpen látok."


Mióta megjelent a Twilight, nagy divat lett a "Twilight-os borító", ami nekem amúgy tetszik.
Érteni ezt a fehér rózsát nem értem, de azért a vércsepp már jelzi, hogy nem kalandregényről lesz szó.

Nem vámpíros, vagyis nem kimondottan vámpíros történet.
Olyan, mint Böszörményi Gyula 9... 8... 7... regénye és egy pici Twilight összemixelve.
Az alapja nagyon tetszik, de úgy érzem, hogy lehetett volna jobb is az egész.
160 oldal, olyan, mintha egy nagyobb regénynek a vázlata lenne. Ráadásul a vége már nagyon össze lett dobva és nekem ezek az érzelmi szálak is furák. Az egész történet 1-2 nap alatt játszódik le, de itt már nagy szerelemről volt szó, stb.

Spoiler is lehet a következő bekezdésben!
Sandra 16 éves és egy bentlakásos elit iskolába hívják meg tanulni. Már az érkezése napján különös események történnek. Árnyak, rémálmok, fura iskolatársak.
Beleszeret Donnie-a, a vámpírba, aztán kiderül, hogy Sandra egy leszármazott. Vagyis a 6 bukott angyal egyik leszármazottja. Az iskolában pedig az ilyen leszármazottakat gyűjtik össze, hogy aztán mindegyikükbe beleköltözzön egy démon, akik majd kinyitják a Sátánnak a pokol kapuját.
Itt a vége!

Ami nekem fura volt, hogy az első fejezetből már kiderült, hogy mi lesz a lány sorsa. Lényegében az utolsó előtti fejezettel kezdődik a történet.

"Tudod milyen, amikor kiderül, hogy nem az vagy, akinek képzeled magad? Ismered azt az érzést, amikor az életed fenekestől felfordul? Szerettél már bele olyan rossz fiúba, aki tényleg rettenetesen veszélyes?
Sandra Palmer az átlagosnál is unalmasabb életet élő fiatal lány. Kalandra vágyik. A Lakewood College meghívásának köszönhetően felcsillan a remény, hogy végre kiszakadhat a monoton hétköznapokból. Nem is sejti, hogy az intézményben sötét erők leselkednek rá. Azonban amikor az egyik iskolatársát megöli egy vámpír, a dolgok a feje tetejére állnak. Sandrának ki kell derítenie, hogy mi történik körülötte, és muszáj megtudnia az igazságot vérszívónak tartott szerelméről, Donnie-ról!"


Az íróról viszont egyszerűen semmit se találtam.
Mivel nincs utalás fordításra, így gondolom magyar alkotásról van szó.
Amúgy ez is egy sorozat, folytatása Az üldözött.

Tartalom: ****
Borító: ****
Megjelenés: 2009.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése