2010. június 26., szombat

Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Ilyen se nagyon fordult elő még velem, hogy egy szériát a 2. kötettel kezdek, de csak itthon vettem észre, hogy elviekben nem ezzel kellett volna kezdenem.
De mivel önálló történet, nem folytatás, így is maximálisan élvezhető volt, és élveztem is. ;o) Egyszerűen nem tudtam letenni. 398 oldal ide-vagy oda, de én bizony 1 nap alatt befejeztem, egészen este 9-től reggel 5-ig olvastam, amíg Gyerkőc fel nem ébredt. Egyszerűen nem tudtam abbahagyni.

Igen, én szeretem a romantikus irodalmat, és az első találkozásom az írónővel, nagyon pozitívra sikeredett. Azt hiszem, meg fogom rohamozni a könyvtárat a többi kötetéért. ;o)

A szériáról annyit, hogy 7 kötetből áll, egy amerikai focicsapat tagjainak életét mutatja be, persze romantikus szemszögből. A kötetek önálló történetek, egyszerűen csak fel-feltűnnek a szereplők.
Az első rész a Csak te kellesz!, a második a Se veled, se nélküled, a harmadik az Apafogó, a negyedik a Az álom, édes álom, majd utánuk jön a Törékeny szív, Várom a párom és a Született csábító.

Ebben a kötetben Bobby Tom Dentont ismerhetjük meg jobban, a szexi focistát, aki visszavonulásra kényszerült. Mivel szerződött egy filmszerepre, ezért érte küldik a 30 éves, teljesen átlagos, és még szűz Gracie-t, hogy kísérje el a forgatás helyszínére a férfit.
Gracie első pillantásra szerelmes lesz a férfiba.
Bár Bobby Tomnak nem az esete, a férfi mégis vonzódni kezd hozzá, még maga előtt is titkolva, hogy szerelmes lett a rút kiskacsába, akiből királynőt varázsol. Ez egy kicsit A csaj nem jár egyedül érzetet keltett, de így volt jó. :o)

Aranyos, könnyed, romantikus történet, ami olvastatja magát.

"Gracie harmincéves és még szűz. A szülei annak idején egy aggok otthonát vezettek, s a lányt éjjel-nappal idős emberek vették körül. Édesanyja pedig gyakorta mondogatta neki, hogy női ágon hozzájuk hasonlóan valamennyi felmenőjük jelentéktelen külsejű volt. Apja halála után az édesanyja túlad az öregotthonon, és lányával Floridába költözik, ahol Gracie-nek életében először a saját lábára kell állnia. Úgy véli, egy filmstúdiónál szerzett produkciós asszisztensi állásával unalmas hétköznapjaiból jegyet váltott a kalandok csillogó világába. Ám azonnal minden a feje tetejére áll, amikor első megbízatásaként a stúdió legújabb filmjének leendő sztárját, a futballikon Bobby Tomot kell rávennie arra, hogy időben jelenjen meg a forgatáson és teljesítse a szerződését."


Grace-t az első perctől kezdve imádtam! Aranyos, amolyan szeretni való teremtés.
Bobby Tom viszont nem lopta be magát a szívembe. Beképzelt fajankó, de azért a végére csak kikupálódik. ;o)

Tartalom: *****
Borító: *****
Megjelenés: 2009/1995
Eredeti cím: Heaven, Texas
Az írónőről: 1983-ban kezdte az írói pályafutását. 30 műve jelent meg 2009-ig.

2 megjegyzés:

  1. Egy ideje gondolkodom azon, hogy kellene valamit olvasnom SEP-től, de a bejegyzésed most megadta az utolsó lökést!;) Nem is gondoltam, hogy ennyire jók a könyvei.

    VálaszTörlés
  2. Ezen kívül már 3-at olvastam tőle, azok ennyire nem jöttek be. Ráadásul a Latin szerető nagyon nem tetszett.

    VálaszTörlés