2010. június 22., kedd

Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Teljesen abban a hitben vettem a kezembe a könyvet, hogy egy hasonló túlfűtött, vámpíros történetet fogok majd olvasni, mint J.R.Ward könyveiben. Erre még rá is tett egy lapáttal a borítón található vélemény a Publisher's Weeklytől, mely szerin "Kenyon a vámpírrománc királynője".
A többi regényét nem olvastam még, de ebben egy szem vámpír sem volt.
A bizonyos álomszerető, az álompasi, nem vámpír, hanem egy görög isten, Aphrodité fia.


"Óvakodj az átkozottól. Makedóniai Iulianosz. Szorítsd a mellkasodhoz, és szólítsd háromszor az éjfél szárnyán, a telihold fénye alatt. Akkor eljön hozzád, és a teste a következő teliholdig a tiéd, hogy parancsolj neki."


Érdekes a történet, így a vámpíros láz után tán még kellemes is volt istenekről olvasni. ;o)
Iulinosz egy görög isten, aki meg lett átkozva. Egy könyvbe zárták őt, és ha egy nő háromszor kimondja a nevét a megfelelő időpontban, akkor 1 hónapig a rabszolgájává válik. Egyetlen célja a nő kielégítése, de ő az átok miatt nem tudja gyönyörét nyerni az együttlétekben.
2002-t írunk, Grace a 29. születésnapját ünnepli, amikor a barátnőjétől megkapja ezt a könyvet. Poénból, de kimondja a férfi nevét, aki meg is jelenik az otthonában akcióra készen. ;o)
Grace viszont más, mint a többi nő, aki eddig Iulanioszt magához hívta, ő segíteni akar megtörni az átkot.
Közben pedig egymásba szeretnek, és azért olvashatunk egy-két izgalmasabb jelenetet. ;o)

"Egy férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti…"


Itt bele tudtok olvasni a regénybe.
Többet nagyon írni nem tudok róla, nem éppen egy gondolatokat ébresztő könyv, de azért nem rossz olvasmány. ;o)


Tartalom: ****
Borító: ***
Megjelenés: 2009/2002
Eredeti cím: Fantasy Lover
Az írónőről: Sherrilyn Kenyon 1965-ben született. Jó pár regény írónője, amikkel szintén jó pár díjat bezsebelt már.

1 megjegyzés:

  1. Többi kötet is nagyon jó lesz. Sötét vadászokat néha a fordító vámpírnak fordította, de én nem tekintem őket annak. Számomra ők olyan lények akik eladták a lelküket Artemisznek. Ellenség is inkább démon mint vámpír.

    VálaszTörlés