2020. január 7., kedd

Új év, új tervek, de fogadalmak nélkül ... újra és újra


Tavaly is írtam egy ilyen bejegyzést, jöjjön hát az idei. 😀
Továbbra se teszek fogadalmat, mert magamat ismerve úgy se fogom tudni betartani. Na meg úgy érzem, hogyha az ember változtatni szeretne bármin is, azt nem időponthoz kell kötni (majd új évkor, majd nyáron, majd ha 30 éves leszek, majd ha ezt és ezt elérem), hanem csinálni kell és ennyi.

A tavalyi terveimből majdnem mindent sikerült megvalósítanom. 
Sikerült leadnom azt a plusz súlyt, amit le szerettem volna adni és sikerült is tartanom.
Szerettem volna különválasztani a blogot, a blog FB oldalát, az Instát és a Twittert. Ez az FB - blog kivételével sikerült is. 
Tartottam a 30 oldalnyi esélyt a könyvekkel kapcsolatban.
Spóroltam is, 2019-ben magamnak nem vettem egy könyvet sem. Aktívan jártam könyvtárba, kaptam kölcsön és kaptam könyvet.
Az Instán a heti 1 bejegyzés nem mindig jött össze, de aktívabb voltam, az biztos, a képek minősége nem fejlődött. Ez van. 😅
A magammal foglalkozás úgy ahogy, de összejött. 2019-ben nagyon odafigyeltem az egészséges táplálkozásra, sportolni is kezdtem - itthon -, rendszeresen beiktattam a szépítkezős napokat a hónapban és a lelkemnek nagyon jót tett egy új szokás, a havi 1 anya-fia nap bevezetése. Mivel 2019 leginkább a Kicsiről szólt a műtétje miatt, szerettem volna összehozni havonta legalább 1 olyan napot, amikor csak a Nagyra koncentrálok. Ilyenkor vele vagyok csak, elmegyünk oda, ahová szeretne, mozizunk, kiállításokra járunk, stb., mindegy, csak vele legyek és érezze, hogy ő is ugyanolyan fontos számomra.
A tanulás. Hát ... körvonalazódott 2019-re, de nem jött össze a felvételim. Elrontottam, figyelmetlen voltam. 😔 Tanultam belőle, de nem adtam fel. 
✘ A napló írása egyáltalán nem jött össze. Remélem idén sikerül majd. 😋

És akkor tervek 2020-ra

🌟 Továbbra is tartani a súlyomat ebben az évben.
🌟 Jó lenne a blog - Facebook oldalt különválasztani, de mivel tudom, hogy idén kevesebb időm lesz blogolni, nem vagyok abban biztos, hogy ez össze fog jönni.
🌟 Továbbra is marad a 30 oldalnyi esély a könyveknél.
🌟 Spórolás, éljen a könyvtár és a kölcsön könyvek!
🌟 A havi minimum 1 anya-fia nap tartása továbbra is.
🌟 Én se vesszek el a mindennapokban. 😅
🌟 Napló vezetése. Vagy legalábbis próbáljak kitartani.
🌟 Összehangolni sikeresen a munkába járó anyuka életét a 2 gyerkőccel, háztartás vezetésével és ki tudja mi jön még ebben az évben.
🌟 Szelektálni az emberi kapcsolataimban is. Tudom, hogy vannak olyan kapcsolataim, amikre túl sok energiát fordítok és nem kellene, mert nincs viszonozva.
🌟 És újra az elengedés megpróbálása.
🌟 Rendszeres sportolás, még ha csak itthon is ugri-bugrizok hetente párszor, de legalább csináljam.
🌟 Jó lenne újra visszaszokni a vezetésre. Oviba is könnyebb lenne így járni a Kicsiért majd.

A könyves számom erre az évre? Tavaly 65 könyv olvasását terveztem be és 89 jött össze, aminek nagyon örültem. Nos, 2020-ban ez tuti nem így lesz. 😂 Fel vagyok készülve arra, hogy idén nem sok időm és nem sok energiám lesz a könyvekre. Márciusban megyek vissza dolgozni és biztos időbe fog telni, amíg visszailleszkedek a dolgozó anyukák mindennapjaiba, amíg lesz időm és energiám olvasni egyáltalán. Így 2020-ra
könyv olvasását terveztem be.

És ami egy kis különlegesség lesz erre az évre, hogy csatlakoztam a Nincs időm olvasni!/Van időm olvasni! kihíváshoz. Szeretném idén teljesíteni mind a 12 hónap témáját. Lássuk is ezeket:

Közös könyv: Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Elolvasott könyvem a témához: Helen Pollard: A ​kis francia panzió


Közös könyv: Javier Marías: A szívem fehér
Elolvasott könyvem a témához:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése