2020. január 19., vasárnap

Kyrima Trapp: Színek

Kiadta: Scolar (2011.)
Oldalszám: 16
Forrás: könyvtár
Tuti nincs olyan kisgyerekes család, akinek ne lenne olyan könyvecskéje a Kicsinek, ami a színekről szól! Vagy ha nincs, akkor tuti kölcsönöztek ki neki a könyvtárból, kértek kölcsön, stb. Egyszerűen automatikusan szerzi be a szülő az ilyen könyveket, hisz valahogy meg kell tanítani a gyereknek, hogy melyik szín micsoda.

Szeretem a Scolar Mini sorozatot, ami a legkisebbeknek (2-5 éves korosztály) amolyan ismeretterjesztő könyvecske. Most viszont csalódott vagyok
A könyvben összesen 4 színre térnek ki. A pirosra, kékre, sárgára, zöldre illetve a fekete-fehér és a színes állapotra. És ennyi. Nos, ennyi színt a 2 éves gyerek is ismer már, így az ajánlott 5 éves korig mennyi újdonságot tud a könyv nyújtani, fogalmam sincs. Nagyon az alapok vannak benne, másfél- 2 évesek szerintem már felismerik ezeket a színeket. Lehetett volna kicsit tágítani a tudást: barna, lila, rózsaszín, narancssárga, stb. Elég minimalista lett az egész. 😟 A Kicsit nem is kötötte le. Egyszer megnézte, aha, becsukta, okosabb nem is lett tőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése