2020. január 10., péntek

Constanza Droop: Az ​évszakok

Kiadta: Scolar (2010.)
Oldalszám: 16
Az utóbbi időben a könyvtárlátogatások során igyekszem nem csak mesekönyveket kikölcsönözni a Kicsinek, hanem kimondottan ismeretterjesztő könyvecskéket is. Jön az ovi, egyre több mindenre kíváncsi, egyre több mindent lehet megmutatni neki és érti meg. Tökéletes választás a Scolar mini sorozat a legkisebbeknek (2 éves kortól).

Nagyon szerette ő is ezt a könyvecskét és én is, hosszú percekig tudta elnézegetni, hosszú percekig tudtam neki magyarázni, hogy mit lát a képeken és miért, és hosszú percekig tudott mutogatni, magyarázni a látottakkal kapcsolatban. Érezni lehetett rajta, hogy kezdi érteni az évszakokat, hogy miről mit lehet tudni és kezdte felismerni őket a képek alapján. És pont ez volt a célom ezzel a könyvecskével.

Oldalak tekintetében nem épp egy Háború és béke, 16 oldal az egész, de az vastag kartonpapíron, kimondottan a kis kezeknek. Könnyű lapozni, nem gyűrődik, nem szakad és ez a 16 oldal bőven elég arra, hogy bemutassa a 4 évszak változását ennek a korosztálynak.

Szépek az illusztrációk és sok-sok kihajtható fülecske van benne, amikre ez a korosztály szerintem nagyon rá tud kattanni. 😅 A Kicsi legalábbis imádta nézegetni, hogy mi lapul a fülecskék alatt.

Nagyon tudom a figyelmetekbe ajánlani ezt a sorozatot és ezt a könyvecskét is, ha kisgyereketek van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése