2019. november 8., péntek

Sylvie Misslin: Hahó, ​királyfi! Merre vagy?

Kiadta: Naphegy (2019.)
Oldalszám: 40
Forrás: kiadó
Felsős voltam általános iskolában, amikor nagyon menők voltak az interaktív varázslós könyvek. A sztorija mindegyiknek ugyanaz volt, te voltál pl. a lovag és te dönthetted el, hogy hogyan folytatódik a kötet. Több lehetőség volt megadva a folytatásokra és mindig arra az oldalra kellett lapoznod és onnan folytatnod a történteket, amelyik utat választottad. És így olvastuk végig az egész könyvet. Izgalmas volt.

Ugyanezt az izgalmat éreztem ennél a kis könyvecskénél is.
A kiindulási pont az, hogy a két királykisasszony szeretné megtalálni a királyfiakat. Mint ahogy az élet is, sokszor érkeznek döntés elé, amikor a kis olvasó eldöntheti, hogy a főszereplők melyik utat járják be a könyvecskében.

Aranyos volt, ovisok figyelmébe nagyon tudom ajánlani! Szuper esti mese lehet belőle! Képzeljétek csak el magatok elé, ahogy esténként alvás előtt bebújtok az ágyba a Kicsivel és olvasás közben ő dönti el, hogyan folytatódjon a mese! Nevet, kacag közben, boldog és az egész olyan izgalmas, hisz a te fejedben is ott motoszkál a gondolat, mi lesz a mese vége, ha ezen az úton mentek végig az olvasása közben.

Az illusztráció is nagyon aranyos, bájos volt. Végre nem a szőke, gyönyörű királykisasszony volt a középpontban, hanem az igaziak. Barnák, kicsit vörösek, szemüvegesek, stb. Mutatok is egy képet:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése