2019. november 4., hétfő

Andrew Morton: Diana ​igaz története – saját szavaival

Kiadta: GABO (2017.)
Oldalszám: 392
Forrás: kölcsön kapott
Értékelésem:
Nem olyan rég írtam Antonio Caprarica: Diana ​utolsó nyara c. könyvről. Kíváncsi voltam, hogy más vajon mit írhatott a hercegnéről.

A könyv először 1992-ben jelent meg, Diana saját elbeszélése alapján. Ekkoriban a hercegné nagyon szomorú volt a tönkrement házassága miatt, "fojtogatta" a királyi családba való tartozása. Egyfajta végső elkeseredés vezetett oda, hogy titokban interjút adott Mortonnak és ez alapján készült el ez a kötet, ami aztán hatalmasat robbant a médiában. Hisz addig a percig senki nem tudhatta, hogy mi is zajlódott évekig a zárt ajtók mögött. Mondhatnánk úgy is, hogy borult a bili. 
Szó van benne, hogy milyen volt Diana élete, mielőtt megismerkedett Károllyal. Aztán persze arról is, hogyan ismerkedtek meg, hogyan jutottak el az esküvőig, milyen volt a kapcsolatuk, a házasságuk. Mesélt a gyerekek születéséről, Camilláról, hogy ebben a házasságban hárman voltak. 
Az új kiadást Morton kibővítette azokkal az információkkal, amik 1992 után történtek a hercegnével. Írt a válásáról, mindarról, ami ahhoz vezetett, hogy aztán megismerkedett Dodival és a sors az Alma alagútba sodorta őket.

"Aztán megnyíltak az egek – és visszakövetelték őt."

Nagyon sok mindenre fény derült, ami 1992-ben rendesen odavághatott. Ma már annyira nem, hisz sok helyen visszaköszöntek a sorok, picit más formátumban.

Aki kedvelte a hercegnét, olvassa el ezt a könyvet is! Annak ellenére, hogy úgy érzem Morton eléggé elfogult volt Dianaval kapcsolatban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése