2019. november 29., péntek

Kerry Lonsdale: Minden, ​amit eltitkoltunk

Eredeti címe: Everything We Keep (2016.)
Kiadta: Könyvmolyképző (2018.)
Oldalszám: 360
Forrás: kölcsön kapott
Értékelésem: 
Mostanában sorra fogom ki a gagyi történeteket. 😣 Ez alól ez a sztori se kivétel, pedig reménykedve kezdtem neki az olvasásának.

Aimee a "majdnem" esküvőjük napján temeti el a vőlegényét, ami duplán tragikus dolog. Aztán hogy még szarabb legyen a napja, a temetés után megjelenik egy nő, aki azt állítja, hogy a srác él. De ez még semmi, megjelenik a srác bátyja is, aki szép kis summáról állít ki csekket a csajnak, hogy megvalósíthassa az álmát.
Aimee természetesen szenved a vőlegénye halála miatt, majd kezd a mélabúból kilábalni és elhatározza, hogy valóra váltja az álmát, egy kis kávézó személyében. De azért ott motoszkál a gondolat a fejében, hogy mi van, ha James mégis él, utána kellene járnia a dolognak, főleg, hogy felbukkant a színen egy leendő szerelem. Így a nő a nyomok után ered, aztán jól megdöbben amikor kiderül, hogy mi is a helyzet James halálával.

Nem fogok poént lelőni, mert onnantól kezdve, hogy megjelenik a látó, sejteni lehet, hogy James él. Csak persze egy ideig azt nem tudjuk, hogyha él, akkor hol van és miért nem bukkan fel. Aztán elég hamar össze lehet rakni a kockákat, végül semmi meglepetést nem tartogat a könyv, mert az olvasó mindent tud már jóval azelőtt, hogy az írónő kibogozná a szálakat.

Összességében ez a sztori unalmas. Már eleve azt nem értettem, hogy az első oldalakon felbukkan a látó, ami adna a történetnek egy kis izgalmat, de a könyv 2/3-ig nem is hallunk felőle, Aimee csak úgy elcsónakázgat az életében.
James körülményeinek titka pedig ... hát, elképzelhető, de eléggé filmvászonra való, azt lássuk be. 

Egyik karakter se került hozzám közel. 
Természetesen sajnáltam Aimeet, mert őszintén gyászolta Jamest, ez a sorokon elég rendesen átjött.
A cselekmény meg olyan, mint amilyen a nő ebben a sztoriban. Elpancsizik a langyos lábvízben. Egyedül a vége, nos, az odab@szott rendesen! Ha el is olvasom a folytatást, HA, akkor tuti, hogy az utolsó oldal miatt fogom, mert azt jól odavágta az írónő.
Amúgy meg igazán nem ajánlom olvasásra. Van ennél jobb sztori is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése