2019. november 15., péntek

Rachel Gibson: Az ​én pasim…

Eredeti címe: Any Man of Mine (2011.)
Kiadta: Athenaeum (2018.)
Oldalszám: 318
Forrás: kölcsön kapott
Értékelésem:

Kedvelem az írónő stílusát, olyan számomra, mint a fiatal SEP. Szeretem ezt a sorozatát is, sose okozott csalódást, de most nem is tudom. Számomra ez a rész a széria leggyengébb kötete.
Az 5. részről már írtam ITT.

Sam (aki természetesen a hokis csapat egyik tagja) 6 évvel ezelőtt egy átbulizott éjszakán, részegen feleségül vette a pár nappal azelőtt megismert Autumn-t. Az esküvő másnapjának reggelén kijózanodva, rémülten fogta fel, hogy mit tett, ezért gyáva módon se szó-se beszéd lelépett. Pár nappal később az ügyvédei vették fel az összetört nővel a kapcsolatot, hogy elválik tőle.
Igen ám, de Autumn teherbe esett és kisfia született a férfitól.
A jelenben a párosunk nem nagyon tartja a kapcsolatot. Sam rendesen fizeti a nem kevés gyerektartást, de nem nagyon foglalkozik a kisfiával. Hébe-hóba elviszi magához, de nem épp mintaapa.
Autumn egy kis vállalkozást kezdett felépíteni, esküvőszervezéssel foglalkozik. A munkáján és a kisfián kívül semmi mással nem foglalkozik. Nincs férfi az életében és megrögzötten haragszik Samra.
Aztán úgy alakul, hogy egy esküvőn újra összefutnak és miután a nő jól megmondja a frankót a pasinak, az kezd észhez térni és apa módjára viselkedni. Ahogy pedig ez a változás elkezdődik, a kapcsolatuk is kezd elmélyülni.

"Csak másnap reggel tudatosult benne, hogy milyen rettenetes dolgot művelt, és azóta is buzgón igyekezett kitörölni az agyából az esküvője emlékét. Kínosan kerülte, mint kurva az erkölcsrendészetet:"

Fura volt a többi történethez képest, hogy itt az írónő egy régi kapcsolatot próbál felmelegíteni. Nem nagyon vagyok híve az ilyen felmelegítéseknek. Tudjátok, a káposzta is úgy az igazi, ha frissen meleg. 😋

Szimpatikus volt Autumn és teljesen megértettem, hogy milyen nehezen viselte Sam lelépését. Gondoljatok bele, szerencsétlen nő gondozta a haldokló édesanyját, majd gondolta egy kicsit lazít, belefut egy szívdöglesztő dögbe, akivel ágyba is bújik, tinik módján összeházasodnak Vegasban, aztán másnap a pasi lelép! Még jó, hogy szerencsétlen összetört! Aztán még ha ez nem lenne elég kiderül, hogy terhes és csinálhatja végig az egészet egyedül az első perctől kezdve. Rettentően sajnáltam szegényt.
Ami Samet illeti, nagyon haragudtam rá. Nem csak azért, ahogy Autumn-nal bánt, hanem azért is, mert letojta nagy ívben a fiát.  

Persze minden jó, ha jó a vége, nyilván kibékülnek majd és minden happy lesz. Na igen. De a történet nem tetszett. Már eleve az alapötlet sem és akkor spékeljük meg ezt az egészet egy uncsi és idegesítő férfi főszereplővel. A fordítás meg, hát ... nem olvastam az eredetit, de nekem a fütykösről nem épp a férfiasság szimbóluma jut eszembe, hanem egy Viagrára szoruló fütyi. 😠

Ettől függetlenül ajánlom a sorozatot a figyelmetekbe, de ez a rész a többihez képest gyengébbre sikerült. Néhol humoros, van benne romantika és lepedőgyűrés is. De nekem kevés volt. Mármint nem a lepedőgyűrés, hanem úgy az egész sztori.

És egy kis plusz infó, Autumn bátyja, aki szintén feltűnik a kötetben nem más, mint a Ments meg! férfi főszereplője. Erről a könyvről ITT írtam már, 2013-ban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése