2018. január 21., vasárnap

Benji Davies: Nagypapa ​szigete

Kiadta: Móra (2016.)
Ó te jó ég, bőgtem egy mesekönyvön. De úgy igazán! Hangosan, szívbemarkolóan, fájdalmasan. Amikor az ember utat enged a fájdalmának, az érzéseinek, a gondolatainak ... végül a könnyeinek is.
Ez a mesekönyvecske a gyászról szól. Az elengedés megtanításáról kisgyerekeknek.

A fülszöveg:

"Peti szereti Nagypapát, Nagypapa szereti Petit. És ez már mindig így lesz.
Ebből a gyönyörű, vigasztaló könyvből megtanulhatjuk, hogy aki a szívünkben él, az mindig ott lesz velünk. Benji Davies színes képeskönyve egy kisfiú, Peti története, aki nagypapájával fantasztikus tengeri utazásra indul. Távoli szigeten kötnek ki, gyönyörű vidékeken barangolnak, ám végül Peti egyedül tér haza. Minden éppen olyan, mint előtte, csak nagypapa nincs sehol. A kötet egyszerű és természetes módon szól az elengedésről, elmúlásról Szabó T. Anna lírai fordításában. Segítségére lehet a szülőknek, gyerekeknek a gyászban, gyászfeldolgozásban."

Hogy tetszett?

Ajánlom a könyvet azoknak a szülőknek a figyelmükbe, akiknél sajnálatos módon elhunyt a nagypapa. Nálunk sajnos ez a helyzet és hiába volt ez már lassan 4 éve, a Nagy még a mai napig emlegeti apukámat és ilyenkor bizony elpityergi magát. Nem érti, hogy a papája miért nem jöhet vissza vagy ha nem is jöhet vissza, miért nem láthatja őt. Nagyon nehéz és fájdalmas, amikor felbukkannak benne az emlékek és az értetlenkedés. Pont emiatt szereztük be neki ezt a könyvecskét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése