2013. október 28., hétfő

Jennifer Probst: Érdekházasság

"Édesapja elnyúló kórházi kezelése miatt Alexa kínos anyagi helyzetbe kerül. Lassan nem marad más választása, mint eladni a régi otthonukat. Végső elkeseredésében úgy dönt, szerelmi mágia segítségével szerez vagyonos férjet magának. Arra azonban nem számít, hogy épp legjobb barátnőjének milliárdos bátyja lesz a megmentője... aki egyszer már összetörte a szívét. Nicholas nem hisz a szerelemben, de hogy megörökölhesse nagybátyja vállalatát, meg kell nősülnie, mégpedig gyorsan. Ezért merész ajánlattal áll elő: érdekházasság. Szigorú szabályokkal. Mind közül a legfontosabb: érzelmekről szó sem lehet. Színtiszta üzlet, amit a felek pontosan egy évre kötnek. Csakhogy a sors képes fenekestül felforgatni még a leggondosabban kidolgozott tervet is."

Milliárdosfeleségek #1

Különösebben nem hozott lázba a könyv, úgy voltam vele, hogy egy történet lesz a mostanság olvasható romantikus-erotikus történetek közül, ráadásul a borítója se keltette fel az érdeklődésemet. Miért is olvastam el végül? Mert aztán egyre több pozitív véleménybe botlottam róla, hogy igenis jó, és ráadásul egyáltalán nem erotikus, hanem szimplán csak romantikus. Így gondolom sokat nem kell magyaráznom, miért is kaptam azonnal utána, a könyvtár Újdonságok polcán. ;o)

Alexa és Nicholas, gyerekkoruk óta ismerik egymást, ugyanis Alexa legjobb barátnőjének a bátyja a fiú.
Már a történet legelején a múltban találjuk magunkat, amikor Alexa 14 éves, Nicholas pedig 16. Érezni lehet, hogy a fiúnak tetszik a lány, kicsikarja belőle élete első csókját, de aztán gonoszul kineveti a lány őszinteségét, ezzel összetörve a szívét.
Ezt követően 13 évvel később, a jelenben vagyunk. Alexa 27 éves, Nicholas 29. A lány szülei komoly anyagi gondokkal küzdenek, már ott tartanak, hogy el kell adni az otthonukat. Alexa viszont mindenképp segíteni szeretne nekik, végül arra a döntésre jut, hogy férjhez kell mennie, méghozzá olyan férfihoz, akinek bőven van pénz a bankszámláján. Ekkor jön a képbe a legjobb barátnője, aki pedig tudja, hogy egy örökség miatt, a bátyjának is gyorsan meg kell nősülnie.
Sok-sok év után Alexa és Nicholas újra találkozik, és bár vonzódnak egymáshoz, ezt próbálják titkolni. Más az elképzelésük a házasságról, de a cél érdekében mégis közös nevezőre jutnak és frigyre lépnek. Aztán persze a szálak bonyolódnak, mert Nicholas ráébred, hogy beleszeretett a feleségébe. ...

Az Érdekházassággal egy újabb sorozat vette kezdetét, aminek angolul 4 része megjelent már, és magyarul hamarosan (nov. 25.) várható a második. Olyan, mint egy modern kori Elfújta a szél, sőt, egyes jelenetek teljesen stimmelnek (hála az égnek az egyik kedvencem is), de szerencsére a vége boldog végkifejlettel ér véget. 

Nagyon élveztem az olvasását. Könnyed, kellemes volt, romantikus, olvastatta magát. Tipikusan olyan történet, amit egyszerűen jól esik olvasni. Jó belemerülni, jó drukkolni a szereplőknek és várni a happy endet.
Aki szereti a romantikus irodalmat, szerintem nem fog csalódni az Érdekházasságban. Nem egy kacifántos sztori, a műfaján belül a kitaposott, könnyed úton halad, kiszámítható, de mégis jó.

P.S.: nem tetszik a hazai borító. Túl sötét, túl komoly. És ugyanez igaz, a második rész hazai borítójára is.
____________________
Eredeti címe: The Marriage Bargain (2012.)
Kiadta: Libri Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 324
Sorozat: Milliárdosfeleségek #1
Ára: 3490
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 

8 megjegyzés:

  1. 5-öst adtál rá? Ezt el kell olvasnom :-DDD

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: igen. :o) De azért ez nem az agyamat eldobós 5-ös, egyszerűen csak a jó volt, kellemes volt, élveztem 5-ös. ;o)

    VálaszTörlés
  3. azért az jó, néha nem is kell más, csak szórakozni egy kellemes könyvön ;) meg is jegyeztem magamnak ezt az Érdekházasság c. könyvet :-D

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: nekem bejött és hamarosan jön a 2. rész, bár más szereplőkkel.

    VálaszTörlés
  5. Olvastam, pont itt nálad, hogy van - és fel is került a kívánságlistádra - második rész. Jaj, már annyit beszéltünk róla, hogy teljesen meghoztad a kedvem ... :-D

    VálaszTörlés
  6. @mayertimi: ilyenkor érzem, mekkora felelősség hárul rám. :oP

    VálaszTörlés
  7. ŐRÜLT nagy felelősség van a válladon, és persze a te lelkeden is szárad, ha a csekkek helyett könyvre költök ;))

    VálaszTörlés
  8. @mayertimi: ne is mondd! Minden bejegyzésem írásakor erre gondolok. ;o)

    VálaszTörlés