2013. október 4., péntek

Kitekintő 13.

Bár a MARIE ANTOINETTE SERIAL KILLER szeptember 24-én jelent meg angolul, azért már jóval előtte lehetett előolvasó bloggerek véleményébe botlani róla, a külföldi blogokon.

Meglepetést nem fogok okozni, először a borítón ragadt meg a pillantásom (nagyon tetszik), majd pedig a címen. Szeretem a Marie Antoinette-ről szóló történeteket és amint láttam, hogy itt sorozatgyilkosként fog a történetben szerepet kapni a cím alapján, azonnal rávetettem magamat az egyik bejegyzésre.
Túl jó értékelést nem kapott a könyv, közepesnek értékelte a blogger. Szerinte a karakterek sekélyesek voltak, a rejtélyre hamar fény derült, de a szerelmi szálat a történet központi elemének tartotta. Mivel YA, így igen, a szerelem nem maradhat el. ;o)

Colette Párizsba megy osztálykirándulásra. Tetszik neki a város szépsége és kultúrája, valamint a családja gyökereit is szeretné feltárni. 
Viszont egy hátborzongató gyilkosságsorozat zajlik a városban, miközben a diákok múzeumokról múzeumokra, palotákból palotákra járnak. És a lány egy furcsa alakra lesz figyelmes, akiben felismeri a rég halott Marie Antoinette-t.

2 megjegyzés: