2013. október 12., szombat

Új sorozat magyarul: Hex Hall

A sorozat: Hex Hall

Könyv #1: Hex Hall | Műfaj: YA
Itthon kiadja: Könyvmolyképző Kiadó | Várható hazai megjelenése: nov. 30.

"Három évvel ezelőtt Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány. Ebből jó pár kalamajka keletkezett. Anyja, aki nincs megáldva boszorkányképességgel, mindenben segíti őt, de csak akkor értekezik Sophie apjával, akit a lány szinte csak fényképről ismer, amikor nagyon szükséges. De amikor Sophie bűbája nagyon rosszul sül el a szalagavató bálon, és túlságosan magára vonja az emberek figyelmét, apja az, aki úgy dönt, büntetést érdemel: ezért a Hex Hallba, egy elzárt nevelőotthonba kerül, mely a rossz útra tért Prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csudabogár-tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhet: három erős, szupermodell-kinézetű ellenség, egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelem, egy ijesztően követő kísértet, és egy szobatárs, akiről kiderül, hogy a suli leggyűlöltebb diákja, és ráadásul vámpír. De a legrosszabb akkor jön, amikor Sophie rádöbben, hogy egy titokzatos ragadozó támadja meg a diákokat, és egyetlen barátja az elsőszámú gyanúsított.
Egyre több lesz a vérfagyasztó rejtély, és Sophie kénytelen felkészülni a legnagyobb fenyegetésre: egy ősi, titkos társaság egyetlen célja, hogy elpusztítsa a Prodigiumokat - de különösen őt."

A sorozatról:


A Hex Hall 3 kötetből és 1 novellából áll. Az első rész 2010-ben, a második 2011-ben, a harmadik pedig 2012-ben jelent meg angolul.
Nagyon kecsegtetőnek tűnnek a kötetek, ugyanis a Goodreads alapján mindegyik résznek az átlaga, 4 egész fölött van, több tízezer értékeléssel.

A szerző:

2 megjegyzés:

  1. Végre valami ami érdekel. Mondjuk ebben van iskola rendszer, különleges diákok és csodaszép a borító is, úgyhogy csak jó lehet :)

    VálaszTörlés
  2. @zakkant: Én is bizakodó vagyok és örülök, hogy maradt ez a borító, mert amit tervként lehetett látni, az nagyon nem jött be.

    VálaszTörlés