2013. április 5., péntek

Sylvia Day: Hozzád kötve

Eredeti címe: Bared to You (2012.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2012.)
Oldalszám: 412
Sorozat: Crossfire #1
Ára: 3999
Forrás: saját
Értékelésem:
"– … ha még egyszer sértegetni mered az intelligenciámat, elfenekellek.
– Nem szeretem az ilyesmit – feleltem, de a figyelmeztető tónus felizgatott. Mr. Sötét Veszedelem, tényleg.
– Majd még megbeszéljük. De addig is mondd el, hogy mi az, amit viszont szeretsz.
Felálltam.
– Kétségtelenül megvan a hangod a telefonszexhez, de most mennem kell. Randim van a vibrátorommal."


Nagyon kíváncsi voltam Sylvia Day Crossfire sorozatára, mivel úgy lett beharangozva, mint az Ötven árnyalat trilógia koppintása. Elkönyveltem magamban, hogy ebben is biztos van kötözés, fenekelés, néhol durvul, ismétli a Szürkét ezerrel. Aztán a Nyuszi meghozta nekem és azonnal neki is estem.

A tartalomról röviden: a 24 éves Eva gyönyörű fiatal nő, aki asszisztensként kezd az első munkahelyén, a Crossfire reklámügynökségnél. A fő-fő főnöke a 28 éves Gideon, aki persze a megtestesült szexisten. A nők a láttára azonnal kaparják a falat egy kis szex reményében és naná, hogy a zsebe tele van pénzzel. Saját szállodák, edzőtermek, repülőgép, kutyafüle, szóval neki is van mit aprítania a tejbe.
Eva már az első munkanapja előtt megismerkedik a férfival, aki pár oldallal később a tudtára is adja, hogy bizony az ágyban fognak kikötni. És így lesz-e? Naná. És milyen lesz a kapcsolatuk? Heves, rengetek erotikus ágyjelenettel. ...

A véleményem:

Zárjuk is ki azonnal az elején: ennek a könyvnek nem sok köze van a Szürkéhez. A kiindulási alap ugyanaz, de mások a karakterek és maga az esemény is.

Hasonlóságok:
► Eva ugyanúgy Gideon cégénél dolgozik, mint Ana Chrisénél.
► Gideonnak is van valami rossz emléke a múltból, ami hatással van az életére.
► Gideon ugyanolyan kőgazdag és "hatalmas", mint Chris.
► A nevek fel-felbukkannak a trilógiából. Ebben Christophernek hívják Gideon öccsét, míg ugyebár a Szürkében így hívják a férfi főszereplőt. Eva biszexuális barátjának a vezetékneve Taylor. Így hívták a Szürkében a biztonsági főnököt. (Ugye jól rémlik?) Amúgy nekem a Gideon név valahogy annyira nem passzolt a főszereplőhöz. Mindig Az időtlen szerelem trilógia jutott eszembe a neve láttán. ;o)
► a kémia ugyanúgy az első oldalaktól kezdve működik köztük.
► a sok ágyjelenet.
► és persze ebben a kötetben is felbukkan az egyik ex.

kép forrása
Különbségek:
► Eva nem olyan sete-suta, önértékelési zavarokkal küzdő, átlagos nő, mint Ana. Hanem gyönyörű, szőke, szürkés szemű (amúgy maga a "szürke" szó, elég sokszor felbukkan a történetben), aki valamilyen szinten tisztában van önmagával.
► ebben a kötetben nincs szó fenekelésről, kikötözésről, análdugaszról, játszószobáról és társairól. De sok-sok erotikus jelenet olvasható benne. Nyilván, azoknak valószínűleg ez tetszeni fog, akik szeretik az ilyen történeteket, akik viszont annyira nem, azoknak nem ajánlom.
► nem csak Gideonnak van valami takargatnivalója a múltjából, hanem Evaval is történt valami szörnyűség.
► Gideon családtagjai nem olyan csilivilik ám, és az anyuka szeme se lábad könnybe Eva láttán, mint ahogy pl. a Szürkében volt.
► Gideon öcsikéje egy hangyányit gonoszka. Inkább hasonlít ilyen téren az Amit csak ő akarra, amiben a tesó szintén ilyen volt.

Ami zavart benne:
► Gideon neve. Szerintem nagyon nem illett hozzá.
► még 1 hónapja se voltak együtt, de már szóba került a párterápia. Mi a fenét fognak csinálni mondjuk 20 év múlva?
► a pasi folyamatosan angyalkázta Evat. Az agyamra ment vele.
► a túl éles váltások öszezavartak.
1.) párkapcsolati terápia, holott még 1 hónapja sincsenek együtt
2.) "biztos szakítani akar velem" mizéria, a könyv közepe után, amit egyszerűen nem tudtam hova tenni. Egyszerűen nem értettem a csaj logikáját.
► szerkesztési hibák ebben is voltak bőven.
► a könyv kb. felénél azt mondja Eva az anyjának, hogy Gideon olyan szinten ismert, hogy az országos lapokban állandóan szerepel. Ennek ellenére amikor legelőször látta, nem ismerte fel. Hogy is van ez akkor?
► Gideon feszt azt erőlteti, hogy "irányításmániás vagyok" (magyarázd be magadnak, hátha azzá válsz majd idővel!), ezt még se lehet érezni. Inkább úgy érzem, hogy Eva az erősebb, már ha lehet ilyet mondani, mert lényegében egyik fél sem erős karakter.
► ja, az egyik legnagyobb poén az volt, amikor azt olvashattam, hogy a pasi "hosszú percekig lövellt belé". Próbáltam ezt a "hosszú perceket" elképzelni, de elég nehezen ment. Mégis mi számít hosszúnak? 2 perc? 5? 10? 20 perc? És mindeközben folyamatosan lövell? :oD
► erőltetetnek éreztem, hogy amikor a pasi kiadja a vezényszót "most már elélvezhetsz Eva", a csaj már szárnyal is. 

Jól indult, olvasmányos volt, pörgős, gyorsan haladtam vele, de mégis kb. a felétől ellaposodott és egyre inkább a hibák ötlöttek fel bennem.
Stílusilag profibb, kifinomultabb, mint a Szürke, bár lehet, hogy szerepet játszik ebben az is, hogy ezt nő fordította, míg a Szürkét férfi.
Na de a lényeg. Aki szereti az erotikus történeteket, annak ajánlom a figyelmébe, de felesjtse el, hogy Szürke utánzatról lesz benne szó!

Sylvia Day 1973-ban született, amerikai írónő.
Bár 2004 óta ír, a Crossfire sorozat tette nemzetközileg ismertté. Jelenleg kb. 6 millió
példány kelt el a köteteiből és 38 nyelven fordították le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése