2013. április 7., vasárnap

Christian Tielmann: Barátom, Berci 1. és 2.

Kiadta: Manó Könyvek (2013.)
Oldalszám: 23
Sorozat: Barátom, Berci #1
Ára: 690
Korosztály: 3+
Már többször írtam a Barátnőm, Bori sorozatról, ami Gyerkőcöm egyik kedvencévé vált. Érthető módon nagyon megörültem, amikor a Manó Könyvek oldalán megláttam, hogy megjelent a fiús verziója, vagyis a Barátom, Berci.

A rövid kis történetek szerzője Christian Tielmann, aki Németország egyik legismertebb mesélője. Jelenleg 40 könyve jelent meg, amikkel számos díjat nyert és 12 nyelven adták ki őket. Képeskönyvek, gyermekkönyvek és ifjúsági regények szerzője. A Barátom, Berci sorozata több kötetes, itthon egyelőre csak kettő jelent meg magyarul. A Berci foga mozog és a Berci hajót épít.
A sorozat illusztrátora Sabine Kraushaar, aki több gyermekkönyv illusztrációit is készítette, de leginkább ehhez a sorozathoz fűződik a neve.

A két kis könyvecske nagyon hasonlít a Barátnőm, Borihoz, aminek magyarul 23 kötete jelent már meg.
A kötetek egy-egy témát dolgoznak fel, fontosakat, kevésbé fontosakat, de mindegyiknél nagy szerepet kap a színes, vidám színekkel illusztrált, nagy, de ugyanakkor egyszerű képek.
A Berci foga mozogban, Berci pajtásának, Rozinak, mozogni kezd az egyik foga. Berci este észreveszi, hogy az övé se olyan stabil már, és onnantól kezdve alig várja, hogy végre kiessen neki. ...
német nyelvű könyv két oldala
Emlékeztek még arra, amikor ti vettétek észre legelőször, hogy valami nem stimmel az egyik tejfogatokkal? Velem nem épp pár éve történt, de az első kiesett fogam emléke mégis élénken él bennem. Emlékszem, hogy megijedtem amikor észrevettem, de utána alig vártam, hogy kiessen. Kíváncsi voltam, hogy milyen érzés lesz és úgy éreztem, hogy ez egy hatalmas dolog, aminek a segítségével rálépek arra az útra, aminek a végén a nagybetűs FELNŐTT szó áll. Piszkáltam a nyelvemmel, igyekeztem meggyorsítani a folyamatot, majd amikor sikerrel jártam, boldogan mutattam a szüleimnek.
Kiadta: Manó Könyvek (2013.)
Oldalszám: 23
Sorozat: Barátom, Berci #2
Ára: 690
Korosztály: 3+
Szülőként emlékszem arra a pillanatra, amikor először megpillantottam a kis fehérséget Gyerkőcöm ínyén. Olyan volt, mint egy pici gyöngyszem. Egyelőre még egy kicsit odébb vagyunk szerintem az első tejfog kiesésétől, de már rajta is látom, hogy milyen izgalommal tölti el ez az esemény.
Ajánlom minden kisgyerekes család figyelmébe ezt a kötetet! Legyenek akár még az első fogtündér eljövetele előtt vagy már utána, a kisóvodás korosztály tagjainak biztos nagyon tetszeni fog a rövid történet!

A Berci hajót építben a téma annyira nem fontos szerintem, hisz arról van szó benne, ami a címből már sejthető, de mégis finoman el van benne helyezve a tanulság: ne nyúlj engedély nélkül a szerszámokhoz, kérj segítséget anyától, apától, ne tény olyat, amire nemet mondanának!

Már ebből a két kötetből is le lehet szűrni, hogy ez a sorozat is nagyon aranyos, olvasmányos lesz, aranyos témákkal, a 3-6 éves korosztály számára.
És még egy fontos előnye van, nagyon családbarátnak tartom a füzetecskék árát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése