2016. október 26., szerda

Julia Quinn: Egy ​csók… és minden más

Smythe-Smith Kvartett #3


Nem olyan rég olvastam az írónőtől a Hogyan fogjunk márkit - ami nagyon tetszett - így ezzel a friss élménnyel szándékosan sétáltam el a könyvtárban az írónő nevéhez. Igazából a Hogyan fogjunk örökösnőt szerettem volna kivenni - ki is vettem amúgy -, de akkor rám kacsintott ez a könyve is.
Miért is vettem ki?
Ad1: Aki olvasott már Quinntől, biztos hallott már a rettegett Smythe-Smith zenés estékről, mint ahogy én is. Eddig még nem olvastam a sorozat egyetlen részét sem, de mivel ez a kötet volt bent és tudtam, hogy nem lesz folytatásos, így ezt vettem ki.

"Házasság vagy halál: kizárólag ez a két ok létezik a Smythe-Smith-kvartettből való kimaradásra. Vagy talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy csak házasság vagy halál révén lehet szabadulni a kvartett karmaiból."

Ad2: Annyira szörnyűnek találtam ezt a zöld borítót - és tartom jelenleg is annak -, hogy már csak emiatt is "muszáj" volt kivennem.

(Megjegyzés: A biztonság miatt a bejegyzésem írásának ennek a pontján felmentem a molyra és láttam, hogy bizony olvastam már a szériából, méghozzá az első részt. Lehet, hogy azért nem maradt meg bennem az emléke, mert sajnos nem épp pozitívan értékeltem. Az oldalon ITT írtam róla.)

Eredeti címe: The Sum of All Kisses (2013.)
Kiadta: GABO (2014.)
Oldalszám: 392
Forrás: könyvtár
Értékelésem:
Hol is kezdjem a mesélést? Tán ott, hogy hol volt, hol nem volt, volt egyszer Lord Hugh Prentice, aki bár nemesi származású volt, de másod szülött fiú, amivel sokra nem tudott menni. Ráadásul kemény gyerekkora volt és egy szörnyű apja. A fiatal Lord nagyon értett a számokhoz és ezt a szerencsejátékokban kamatoztatta, ami a végzete is lett. Ugyanis egy játék során a nyerő szériáját Daniel Smythe-Smith megszakítja és ezen annyira feldühödik Lord Hugh, hogy kihívja a barátját párbajozni. Igen ám, de a párbajon véletlenül Daniel eltalálja, méghozzá nagyon rossz helyen. Hugh lába végzetesen megsérül. Az apja ezen annyira feldühödik, hogy egészen Franciaországig kergeti Danielt.
És itt csatlakozik a képbe a női főszereplőnk. Lady Sarah Pleinsworth (Daniel unokahúga) abban az évben kezdte volna meg a szezonját, de a botrány miatt erre nem kerülhetett sor. Ezt pedig nem tudja megbocsátani Lord Hughnak.
Természetesen Lord Hugh eléri az apjánál, hogy a barátja visszatérhessen Angliába, így minden folytatódik tovább. Aztán a férfi meghívást kap egymás után két esküvőre is, ahol találkozik Lady Sarahval. Bár a kapcsolatuk nem indul valami fényesen, hisz Lady Sarah nem titkolja a véleményét Lord Hughról, de aztán valahogy minden átalakul és a fiatalok egymásba szeretnek. Aztán boldogan élnek természetesen, míg meg nem halnak.

Kellemes olvasmány volt az írónőnek ez a munkája is. Kedveltem a két főszereplőt, közel kerültek hozzám és szorítottam nekik, hogy összejöjjenek. :o) 
Olvassátok el, ha szeretitek a könnyed, történelmi romantikus történeteket! Amúgy ezek után nagyon kíváncsi vagyok Frances részére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése