2013. április 15., hétfő

Lora Leigh: Buja éjszakák

Eredeti címe: Nauti Nights (2007.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2012.)
Oldalszám: 448
Sorozat: Buja fiúk #2
#1 Buja fiúk
Ára: 3499
Forrás: saját
Értékelésem:
"- Olyan ízed van, mint a kibaszott nyárnak."


Igen-igen, ez van, bevallom: elolvastam ezt is. Hiába ábrándított ki a Buja fiúk, mégis a kezembe vettem a második részt és nekiestem. Az első részből kiindulva nem vártam sokat, így végül nem csalódtam se negatívan, se pozitívan. Összességében ugyanolyan, mint az első rész, csak más nevekkel és körítéssel.

A tartalomról röviden: az első részben már megismerhettük a Buja fiúk másik tagját, Dawgot. 32 éves és a rendvédelemnél dolgozik. 8 éve egy álom kísérti folyamatosan, amiben a legbujább helyzetekben bukkan fel a 26 éves Crista, a barátjuk húga. A férfi nem érti az álmait és azt sem, hogy a lány miért hagyta el a várost egyik napról a másikra, 8 éve. Egy évvel ezelőtt viszont visszatért, bár azóta se hajlandó a férfiról tudomást venni, akit ezzel az őrületbe kerget, mert az álmait szeretné a valóságban is megvalósítani.
Crista egy bizonyos 8 évvel ezelőtti éjszakán a szüzességét adta a totál részeg Dawgnak, aki erre persze nem emlékszik, helyette azt hiszi, hogy csak álmok kísértik. A lány szerelmes volt belé, így amikor másnap szembesült azzal, hogy a férfi semmire se emlékszik, összetört a kis álomvilága. Ráadásul kiderült, hogy az egy éjszakás kapcsolatnak következményei lettek. Mivel a férfi semmire se emlékezett, nehezen tudta volna neki elmagyarázni, hogy ő a gyerek apja, így végső elkeseredésében elhagyta a várost.
De végül visszatért és most belekeveredett egy zűrös ügybe. Dawg pedig gonosz tervet eszel ki. Elhiteti a lánnyal, hogy börtönbe csukatja, ha nem lesz úgymond a házi kurvája. A lány kötélnek áll, mert még mindig szereti a férfit és vonzódik hozzá. (Na meg nyilván börtönbe se akar kerülni, de ez mellékes.) ...


A véleményem:

Mint említettem már, lényegében a Buja fiúk és a Buja éjszakák ugyanaz. Ugyanúgy adva van egy szexi, tapasztalt férfi főszereplő, aki ki tudja hány nőt döngetett meg és szeret többedmagával részt venni az aktusokban. A másik oldalon pedig ott áll egy ártatlan, fiatal nő, aki próbál tőle menekülni és persze totál szerelmes belé már évek óta. De a sors úgy hozza, hogy Crista a férfi segítségére szorul, aminek az eredményei persze, forró ágyjelenetek lesznek.

Enyhe krimisebb szál ebben a történetben is felbukkan, de ugyanúgy szinte az elejétől kezdve sejteni lehet a tettes kilétét, mint ahogy a Buja fiúk esetében is. Akarva, akaratlanul, de ebben a kötetben is valahogy hangsúlyosabb szerepet kap a tettes, így nem nehéz lelőni, hogy ki lesz a rossz fiú. Ez nagyon gyenge volt, ráadásul a vége se ütött, amikor kiderült minden.

Ágyjelenetekkel bizony nem fukarkodott Lora Leigh most sem. Szinte folyamatosan egymásnak esnek a szereplők és újra az agyamra mentek az ismétlések. Hogy a csaj gyantáztassa le magát alul, meg hogy milyen szűk, milyen mesterien tud fuvolázni. Úgy látszik az írónő szereti a regényeiben ismételni önmagát, de engem meg a falra küldött ezzel.
Nyilván, a történet központi eleme a rengeteg ágyjelenet, ezzel bajom nincs is. Aki nekiáll ennek a sorozatnak, az tisztázza le magában, hogy a történet 70-80%-a ilyen-olyan pozitúrákban fog zajlódni, nedvesen, izzadtan, összetapadtan, de túl sok változatosság nem lesz az aktusok közt.

Az egyetlen pozitívum amit fel tudok hozni az első résszel szemben, hogy a karakterek jobban kidolgozottabbak. Persze nem olyan agyat eldobósan, de érezhetően mégis jobbak. El tudtam képzelni, láttam őket magam előtt, nem kavarogtak a fejemben a kérdések, hogy hogyan is néznek ki egyáltalán.

Gyorsan olvasható, nagyon erotikus történet, aki szereti ezt a műfajt, annak ajánlom a figyelmébe! De újra azt tudom írni, hogy: komoly cselekményre ne számítson senki, a történet lényege a rengeteg ágyjelenet.

******
Ami tetszett:
  • az erotika (bár néha már sok volt)
  • a karakterek jobban kidolgozottabbak voltak, mint az első részben
Ami nem tetszett:
  • az ismétlések
  • a gyenge krimi szál
Kedvenc szereplő: Crista
Címszavakban: erotikus, gyorsan olvashatós, gyenge krimi szál
Kinek ajánlom a figyelmébe?: szigorúan 18 év felettieknek és CSAK azoknak, akik kedvelik ezt a műfajt.


Lora Leigh 1965-ben született.
A Buja fiúk c. sorozatának első kötete 2007-ben jelent meg.
Jelenleg angolul 7 kötete olvasható, magyarul a harmadik várható.
Az írónő hivatalos oldala ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése