2018. május 9., szerda

Fényes Niki: Feketén, ​fehéren


Fényes Niki egy igazi 18-as karikás történetet hozott össze. Megmutatta, hogy igen, mi is tudunk igazán izgalmas, heves erotikus történetet írni, nem csak Sylvia Day, J. C. Reed és társai. Aki ennek a történetnek nekiáll, az számíthat egy nagyon nyers, kicsit durva, sok vulgaritással főszerezett, erotikus történetre, de messze nem olyan silány karakterekkel, mint amiket a műfaj külföldi "sztárjaitól" megszokhattunk.
Úgy vélem, ha ez a könyv pár évvel korábban jelent volna meg, amikor az Ulpiusnak köszönhetően elárasztották ezzel a műfajjal a hazai könyvpiacot, a Feketén, fehéren egyszerűen tarolt volna.

Forrás
A történetnek két főszereplője van.
Deni egy kis maffiavezér, ő uralja a birodalmát. Irányítja a területükön a prostitúciót, a fegyverkereskedelmet, egyszerűen minden szál és pénz hozzá fut be. Egyetlen dolgot nem lehet csak a területén csinálni: drogot árulni. Mivel a bátyja emiatt halt meg, a drogkereskedelmet kitiltotta a területéről. Egy napon viszont azon kap egy fiatal lányt, hogy ezt a tilalmat megszegi.
Elza az apjával él, aki egy brutális bántalmazása után megnémította a lányt. Veri őt, adósságokat halmozott fel, verekedésre kényszeríti őt és most arra, hogy drogot áruljon. Elza pedig nem tudja, hogy Deni területén ez tilos.
A pasi elkapja őt és elkezdődik a kicsit fura, de nagyon erotikus kapcsolatuk. És ahogy lennie kell és lenni szokott, természetesen kezdetben a pasi úgy gondolja, hogy csak "használja" a néma lányt, amikor pedig megunta, dobja majd. Igen ám, csak közben kötődni kezdenek egymáshoz és akármennyire is úgy érzi Deni, hogy Elza a némasága miatt nem fog tudni beilleszkedni a családjába, végül a lány mellett dönt.

Nem mondom, hogy a történetben nem voltak olyan (hogy is fejezzem ki magamat) elemek, amiket nem értettem, hogy miért és hogyan, mert volt benne 1-2. Mégis maga a cselekmény rá tudott venni arra, hogy hunyjak szemet ezek felett és egyszerűen hagyjam csak sodorni magamat.

De hogy mik is voltak ezek? Igazából 2 dolog volt. 
Az egyiket nem értettem, a másikkal kapcsolatban hiányérzetem volt. Amit nem értettem, hogy Elza némasága miért van úgy hangsúlyozva, mintha a lány "hibás" lenne és képtelen lenne beilleszkedni, nem lehet vele normális kapcsolatot létesíteni. Ez nekem kicsit fura volt. Én úgy gondolom, hogy a némaság nem olyan súlyos dolog, mintha valaki komoly fogyatékossággal él. Mármint szörnyű lehet némának lenni, nem beszélni, de annyi igazi fogyatékosság van, ami tényleg alkalmatlanná teszi az embert, hogy társa legyen, hogy szerintem ezekhez képest a némaság nem olyan nagy dolog. És kicsit szemet szúrt, hogy Elza úgy volt beállítva, mintha fogyatékos lenne, holott számomra a némaság nem fogyatékosság. De ez csak az én véleményem.
Ami miatt hiányérzetem volt az pedig az, hogy Elzát az apja verekedésre kényszerítette és ez többször ki is van hangsúlyozva a történetben. Szerintem "jól állt volna", ha egy harca részletesen bele lett volna szőve. Adott volna egy plusz izgalmat.
Ezen a két dolgon kívül, más negatívat nem tudok kiemelni, pedig elismerem, hogy a hazai szerzőkkel szemben szigorú vagyok.

A Feketén, fehéren a műfajában egy nagyon klassz történet. Senki se számítson az elolvasása előtt romantikára, gyertyafényes vacsorára, szerelmi vallomásra, babusgatásra és "nyuszifülezésre", mert akkor csalódni fog. Ez a könyv nagyon nyers. Nem szeretkeznek a szereplők, hanem durvábban kifejezve, nos azt csinálják. A férfi főszereplő sem a jól neveltségéről és a nők iránti tiszteletéről híres. Lényegében használja Elzát, aztán beleszeret. Csúnyán beszélnek, bizony elcsattan egy-két pofon is a könyvben, szóval ne egy könnyed, habos-babos erotikus sztorira számítsatok!

Fényes Niki érdekes két karaktert hozott létre. 
Deni nyers, durva modora mögött egy nagyon családcentrikus férfi lapul. Ettől függetlenül nem volt szimpatikus. Nem kedvelem az olyan férfiakat, akik úgy bánnak egy nővel, mintha tárgy lenne, arról nem is beszélve, ha mérgükben megütik őket.
Elza látszólag gyengesége mögött pedig egy nagyon vad és erős nő áll.
A két karakter izgalmasan kiegészíti egymást.

Ami a cselekményt illeti, izgalmas és fordulatos. Egyáltalán nem csak az ágyjelenetekről szól. Van cselekménye, ami az ágyon kívül játszódik. Megismerhetjük Deni családját, a kisfiát, a főbb férfi rokonokat. Van benne "bandaháború", egy mérges "ex", szóval izgalmas a cselekmény.

Ami pedig az ágyjeleneteket illeti. A hasonló műfajú külföldi verziókban megszokhattuk, hogy a főszereplők szinte mindenhol kufircolnak, de lényegében ugyanúgy. A szerzők a minőség helyett a mennyiségre mentek rá és ez jót nem jelenthet. Nézzük akkor Nikit.
Tény és való, hogy van jó pár ilyen jelenet a könyvben, DE! Tudom, hogy ez egy erotikus könyv, de úgy érzem, hogy még sem ez volt számomra igazán hangsúlyos benne, hanem a két főszereplő. Milyenek, hogyan alakul a kapcsolatuk és Deni mikor fog észhez térni.

Ha kedvelitek az ilyen történeteket, akkor nagyon tudom a figyelmetekbe ajánlani. Olvassátok el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése