2018. május 13., vasárnap

Marék Veronika: Annipanni, ​mesélj nekem!

Mind a két gyerkőcömnek készítettem egy-egy emlékdobozt. Ezekben olyan kis emlékek vannak, melyek hozzájuk köthetőek. A Kicsinek csak 1-2 dolog van a dobozában, de a Nagyé majdnem tele van.
Eltettem a karkötőjét, amit a kórházban tettek rá. A ruhácskát, amiben hazahoztuk. Az első szál vörös rózsát, melyet tőle kaptam az első Anyák napjára. A legkisebb pelenkából egy darabot. A kis zokniját, a kismama naplómat, az UH felvételeket, az első rajzait, az első ötös dolgozatát, a rajzokat, ajándékokat, melyeket nekem készített. ... És ebben a dobozban van az első könyvecske, melyet tőlünk kapott. A Boribon és a 7 lufit. ... 5 hónapos volt.

Úgy gondoltam, hogy eljött az ideje annak, hogy a Kicsinek is legyen olyan könyve, amit nem a Nagytól örökölt. Az első igazi könyvecske, mely csak neki szól. ... 8 hónaposan. ... És ez a könyvecske bekerül majd az ő dobozába, a többi kis emlék közé, amikor majd kinövi a Boribonos meséket. De addig is, újra élvezem, hogy mesélhetek valakinek a kis barna játékmackóról.

 
Forrás
Boribon nagyon szeretné, ha Annipanni mesélne neki, csakhogy a kislány nagyon elfoglalt. Boltba kell mennie, de ha hazaért, akkor is sok teendője van. Boribon így egyedül nézegeti a könyvecskéjét, majd egy listára bukkan. A lista azokat a teendőket tartalmazza, melyeket Annipanninak még el kell végeznie, ha hazaért a boltból. 
Boribon nekiáll, hogy a teendőket elvégezze, így Annipanninak lesz ideje mesélni neki. De amikor hazaér a kislány, ráförmed Boribonra.

"– Ne haragudj, Boribon! – kérlelte Annipanni. – Nem figyeltem rád, mert túl sok volt a dolgom. Köszönöm, hogy segítettél nekem! "

Nagyon szeretem ezt a sorozatot és most sem csalódtam Marék Veronikában.
Nagyon hétköznapi ez a mese, akármelyik oldalról nézzük és ott van benne a tanítás.
Nézzük Boribon (a gyerek) szemszögéből, aki azt szeretné, hogy Annipanni (anya) meséljen neki. De anya túl elfoglalt, Boribonnak kell lekötnie magát valahogy. Aztán amikor segíteni próbál anyának, anya már annyira kivan a sok tennivalótól, hogy ráförmed a gyerekére, aki csak jót akart.
Vagy nézzük Annipanni (anya) szemszögéből. Akinek rakat dolga van, semmire sincs ideje és már annyira fáradt, hogy a segítséget se veszi észre, ha adtak neki.
Ismerős valamelyik oldal?

Marék Veronika ezzel a kötetével is újra finoman, óvatosan tanított.
Segítsünk otthon, ha látjuk, hogy van mit és tudunk. A gyerekszobát miért anya pakolja össze, ha a gyerek pakolta szét és képes már összepakolni?
Anya pedig akármennyire is el van havazva, mérje fel, hogy mi az igazán fontos és szánjon időt a gyermekére. 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése