2016. április 2., szombat

Márciusi összefoglaló

Véget ért a március is, végre beköszöntött a tavasz. Remélem az időjárás is felfogja ezt és jön/marad a kellemesen jó idő. ;o)

Az utóbbi időszakban kialakult egy rendszer a bejegyzések megjelenéseivel kapcsolatban, mely annak köszönhető, hogy csak kimondottan előre ütemezett bejegyzések jelennek meg.
Így a Hétfőké a már megszokott módon a Ti kérdeztétek, két heti váltásokban pedig Keddenként jön a Kitekintő, Szerdánként pedig az Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe! Pénteken jön egy gyermekirodalom és a hét valamely másik napján egy felnőtt könyvről szóló véleményem. Direkt így ütemezek, direkt alakítottam ki jelenleg ezt a rendszert.

Márciusban a Ti kérdeztétek keretében azokra a kérdéseitekre válaszoltam, hogy Gondoltam-e már arra, hogy saját könyvet írjak, Mit érzek, amikor egy könyvről az enyémmel totál ellentétes véleményt olvasok, Hogy tudok időt szakítani a blog rendszeres szerkesztésére a mindennapi teendők, a gyerkőc és más elintézendő dolgok mellett, Miért nem folytattam a Razorland trilógiát.

Az alábbi gyermek- ifjúsági irodalmakról írtam. Mindegyiket csak ajánlani tudom a figyelmetekbe.
Nógrádi Gábor: Mit jelent a piros kerek?
Friederike Wilhelmi: Miért sós a tenger? - Izgalmas kérdések és megdöbbentő válaszok a természetről
Walt Disney – Donald Kacsa szakácskönyve
Francz Magdolna, Ősz Gábor: Otthonunk, Magyarország
Sara Raasch: Hó, mint hamu

De ami a felnőtt irodalmat illeti, azok se maradtak el márciusban, íme:
Renée Knight: Cáfolat
Gárdos Péter: Hajnali láz
Guillaume Musso: Mi lesz velem nélküled? 
Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében
Daniela Sacerdoti: Vigyázz rám
Ezek közül 5 csillagot kapott tőlem a Cáfolat, a Hajnali láz és a Vigyázz rám is. A hónap legrosszabb könyve címet pedig Holly Madison története nyerte el. De hogy Musso rövid értékelése se maradjon ki a sorból, nagyon csalódott vagyok. :o( 

Adaptációval is jöttem a hónapban, A ruhakészítőt néztem meg.

Ami pedig a blogéletet illeti, kicsit megkésve, de volt 6. blogszülinap és 6. blogszülinapi nyereményjáték is.

Hogy egy kicsit bele tudjatok kukkantani a statisztikámba, érdekesség képen megosztom kivételesen veletek ;o), hogy a hónap legolvasottabb bejegyzése a januárban közzétett Jók és Rosszak iskolája volt, de a top10-ben benne volt a 2012-ben írt véleményem is A szobáról.
És bár nekem Holly könyve nyerte el a tetszésemet legkevésbé, ti a statisztika alapján mégis erre a véleményemre voltatok leginkább kíváncsiak a márciusban közzétett könyves bejegyzéseim közül, a mai statisztika alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése