2016. április 27., szerda

Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe! 18.




Forrás
Mi is az Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe?: külföldi minta alapján indult rovat. A lényege az, hogyha ajánlanál egy könyvet a figyelmembe/figyelmünkbe, akkor "ragadj tollat" és írj egy ajánlót róla nekem. Én pedig megosztom a gondolataidat a blogomon.
Bővebben ITT olvashatsz a hogyanokról és a rovatról.
A mostani könyvajánló ENNEK a bejegyzésnek köszönhetően futott be hozzám.



Kedves Niki! 

Ajánlanám a figyelmedbe Jessica Sorensentől a Callie, Kayden és a véletlen könyvet, ami tulajdonképpen a Véletlen sorozat első része. Egyik délután bukkantam rá, amikor a világhálón bolyongtam. A romantikus, NA könyvek csoportjába tartozik. 
A történet két 19 éves fiatalról szól, akik borzalmas gyermekkort élnek meg és ez a trauma végigkíséri a serdülőkorukat, majd beárnyékolja a felnőtté válásuk kezdeti szakaszát is. E két teremtés lelkileg nagyon is hasonlít egymáshoz. Mindketten küszködnek valami miatt, valami olyan miatt ami örökre megbélyegezte őket. Titkukat senki előtt nem fedik fel, nem hozhatják napvilágra, hiszen attól félnek, hogy az mindkettőjüknek borzalmas lenne, senki nem értené meg őket. “Egyedül” kószálnak a nagyvilágban, mígnem egy nap, pontosabban egy szörnyű estén egymásra találnak. Hogy ez a véletlen műve-e azt nem tudni, de azon az estén valami megváltozik. Valami, ami majd teljességgel befolyásolja történetüket. 
Alapvetően egész jó kis résznek bizonyult, én nagyon szerettem. Olvasmányos volt és annyira gyorsan haladtam vele, hogy egy éjszaka alatt ki is olvastam. Nemcsak haladni akartam vele, hanem éreztem, hogy érdekel az egész történet kivitelezése. Kikapcsoltam teljesen az agyamat. 
Tetszett, hogy mindkét főszereplő szemszögéből megismerjük a történteket. Így bele tudtam képzelni magamat az ők helyzetükbe és érdekelt, hogy nemcsak a lányok, hanem a fiúk is hogyan gondolkodnak az eléjük tárulkozó problémák megoldásairól, milyen érzelmeket táplálnak adott helyzetekben stb. Több témát is feldolgoz, mint például: barátság, szerelem, szex, homoszexualitás, család. A többi kötetek is ennyire izgalmasak. 
A romantikusabb lelkületű, tizenhat éven felüli olvasókat mindenképpen megfogja ez a történet. Azok, akik hasonló jellegű problémákkal küszködnek életük során és nincs akihez vagy nem mernek segítségért fordulniuk, talán bátorságot meríthetnek az olvasottakból és változtathatnak a sorsukon. Remélem tetszeni fog. Szeretettel ajánlom neked és minden kedves olvasónak! 

Üdv: Zsuzsa



Kedves Zsuzsa!

Örömmel jelentem be: nagyon figyelemfelkeltő volt "leveled" és bizony be is szereztem a könyvet. Most már csak idő és kedv kérdése, hogy mikor kerül sorra. ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése