2013. március 4., hétfő

Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Eredeti címe: Fancy Pants (1989.)
Kiadta: Victoria Kiadó (2012.)
Oldalszám: 544
Sorozat: Wynette, Texas
#3 Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág
Ára: 4599
Forrás: könyvtár
"A lány volt a leggyönyörűbb brit csecsebecse Európa luxus szórakozóhelyein. Most nincstelen, dühös és egy istenháta mögötti út mentén sántikál ronda rózsaszínű Scarlet O’Hara kosztümben.
A férfi magas, karcsú félisten, minden ízében amerikai. A sört hidegen szereti, a nőket forrón. Miért áll szóba ezzel a zilált, zsémbes Scarlett-tel?
Az elképesztően gyönyörű Francesca Serritella Dayt az anyja kényeztette, a férfiak imádták, a londoni felső tízezer a tenyerén hordta. Mikor azonban az anyja váratlanul meghal, szembe kell néznie a ténnyel, hogy gyakorlatilag nincstelen. Lehetősége adódik, hogy filmezéssel pénzt keressen és Amerikába utazik, de rá kell jönnie, hogy a munka beugratás. Mivel alig van pénze, két idegenhez csapódik, hogy a reptérre vitesse magát és visszarepüljön Londonba. Tervei azonban útközben füstbe mennek, mikor rájön, hogy a férfi, akivel Londonban randevúzott, már másnak udvarol. Attól való félelmében, hogy nevetség tárgyává válna a londoni társasági elit szemében, egy kisvárosban marad, ahol megtanulja, hogy senkit nem érdekel, milyen szép, mennyi pénze van, miféle gazdagokat ismer és a világ mely részein fordult meg.
Amikor Dallas Beaudine, a profi golfozó felveszi az út szélén, tudja, hogy Francescával csak a baj van. Gyűlöli, hogy fölényes, hiú és nem ezen a földön él. De bármennyire is nehezen tűri allűrjeit, vonzódik hozzá és képtelen nem az érzései szerint cselekedni. A feldolgozatlan gyermekkori problémák, egy félresikerült házasság és egy halott fiú emléke azonban nem hagyják, hogy komoly kapcsolatra lépjen.
Francesca beleszeret Dallasba, akiben meglátja a magáéhoz hasonló szépséget. Már éppen happy endről kezd fantáziálni, amikor a férfi elhidegült felesége visszatér a városba. Francesca megcsalatva érezvén magát elmenekül és eltökéli, hogy új fejezetet nyit az életében nem többel, mint annyi ruhával, amennyi rajta van és egy kisbabával a szíve alatt." 

Wynette, Texas #1


A Csillagvirág után nagyon kíváncsi voltam Susan Elizabeth Phillips Wynette, Texas sorozatának egy másik magyarul is megjelent részére. Annyira más volt az a történet, így nagyon kíváncsi lettem arra, vajon érezni fogom-e ugyanezt a Luxusmucus esetében is. ... És hát igen: éreztem.

Nagyon furának tartom, hogy a sorozatból eddig olvasott mind a két részre azt tudom mondani, hogy jobban felépítettebbek, kerekebb képet adnak, mint az írónő későbbi regényei. Mintha az újabbak valahogy leegyszerűsítettebbek lennének. Kevésbé felépítettek, nem összecsapottak, de mégis valahogy gyorsabbak.
A Luxusmucus is több évet ölel fel. Van előzménye, fejlődnek a karakterek, ugyanakkor nem lehet benne érezni azt a fajta romantikát, amit az "újabb" regényeiben igen. Kicsit visszafogottabb, ugyanakkor mégis azt tudom mondani, hogy jobb így. Tetszik a felépítése, a lassúsága, hogy lényegében nyomon követhetjük a szereplők életét több éven keresztül. Hogy a szemünk előtt nőnek fel, "esnek pofára" és állnak fel, aztán persze lesznek boldogok a végén.

A történet először a főszereplő édesanyjának, Chloenak a bemutatásával kezdődik. A nő gyönyörű, nagyvilági életet él, független, a férfiak a lábai előtt hevernek. Aztán teherbe esik, nem épp a megfelelő férfitól.

"-A legtöbb gyerek szerelemben fogantatik- közölte Francesca-, én a Harrods szőrmeosztályának kifutóján."

Francesca aranyos, elkényeztetett kislány lesz, aki mindvégig apahiányban szenved és az anyja ide-oda hurcibálja. Ráadásul elég hamar megtanulja, hogy

"Senki nem fog szeretni, ha nem leszel szép."

Nagyvilági életet él az anyjával, aztán beüt a mennykő, ugyanis Chloe váratlanul elhuny és egy rakás adósságot hagy a lányára. Francesca kezdetben nem tudja, hogy mit tegyen, miután kifizeti az adósságait, nem marad egy fityingje sem.
Így elfogad egy filmszerepet, ami miatt Amerikába kell utaznia, de aztán ott nagy meglepetés éri. Dühében ott hagy csapot-papot és felkerekedik. Igen ám, de nincs pénze visszarepülni Angliába. Miközben bandukol az út porában (majd csak lesz valami felsóhajtással), az épp arra kocsikázó Dallas (aki amúgy profi golfozó) felveszi a 21 éves lányt. Innentől kezdve pedig sejthetitek, hogy egymásra fognak találni, bár a történetük nem lesz ám olyan gördülékeny. ...

Francesca kezdetben az agyamra ment. Alapjáraton nem birom a plázacicákat és hát ő eléggé az. Azt viszont el kell ismerni, hogy fejlődik az évek során. Tudtam, hogy nyilván ki fog kupálódni, de ettől függetlenül jó volt olvasni, hogy mindez hogy történik meg vele.

Dallas pedig. Nem egyszerű. Őszintén szólva annyira nem hozott lázba a karaktere. Nem tipikus SEP-es férfi főszereplő. Nem éreztem benne a "hatalmas, vad állatot", annyira nem is került hozzám közel, amolyan "elment" kategória.

Maga a történet olvasmányos, szépen felépített, a karakterek kidolgozása is jó, de nekem annyira nem voltak szimpatikusak. Romantikus és visszafogottan erotikus is.
A műfaj kedvelőinek ajánlom a könyvet a figyelmükbe!

8/12


Ajánlom még az írónőtől:
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó
Susan Elizabeth Phillips: Csak te kellesz!; Várom a párom; Latin szerető
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet
Susan Elizabeth Phillps: Tűzgolyó Kisasszony
Susan Elizabeth Phillips: Született csábító
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady
Susan Elizabeth Phillips: Mindent a szerelemért
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése