2013. március 10., vasárnap

A Szeress, ha akarsz! és a mogyoróvajas keksz csokidarabokkal

Mi sül a sütőben? 5.

A rovatról ITT olvashattok bővebben!


Nagyon szeretem a mogyoróvajas kekszet, de szerintem nem annyira könnyű az elkészítése, mint amilyennek tűnik. Jobban mondva nagyon nem mindegy, hogy mennyi mogyoróvaj kerül bele, mert ha túl sok, akkor a kellemes helyett kellemetlenül mogyorós lesz az íze.
Ez a recept, szerintem pont a határon van. Nagyon jól lehet benne érezni a mogyoró ízét, ugyanakkor nem olyan tömény, hogy az már rossz legyen.

Hozzávalók kb. 30 db dió nagyságú sütihez:
10 dkg mogyoróvaj
10 dkg vaj
20 dkg liszt
1 tojás
10 dkg cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna (viszont nem fog olyan szinten megnőni a süti, szóval aki azt szeretné, hogy nőjenek, azok szerintem inkább egy fél zacskó sütőport tegyenek bele)
igény szerint csokidarabok (ki is lehet persze hagyni)

Elkészítése:
A mogyoróvajat a vajjal habosra keverjük. Aztán hozzáadjuk a tojás, a cukrot és tovább keverjük. Végül belekerül a liszt, a szódabikarbóna (a csokidarabok). Egy lazább masszát fogunk kapni.
A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük, fogunk egy tepsit, sütőpapírral kibéleljük, majd a masszából diónyi korongokat gyúrunk és a tepsibe tesszük. A tetejét kicsit lelapíthatjuk és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

"Hiányozhat egy nőnek egy férfi, aki fájdalmat okozott neki? A nő valahogy kikapcsolja minden fájdalmát, és örül annak, hogy újra a közelében lehet?
Hamarjában átgondolva: lehetséges."
Kresley Cole: Szeress, ha akarsz! (125. o.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése