2013. március 21., csütörtök

Kresley Cole: Szeress, ha akarsz!

Eredeti címe: If You Desire (2007.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2011.)
Oldalszám: 377 (a többi előzetes)
Sorozat: MacCarrick fivérek- trilógia #2
1. Szeress, ha mersz!
Ára: 3499
Forrás: könyvtár
Értékelésem:
"Ha egy férfi ilyen apró részleteket is képes felidézni sok év távlatból, akkor valaha csakugyan létezett közöttük valami, legalább is barátság."


Miután befejeztem a trilógia első részének az olvasását, már száguldottam is fel a könyvtárunk netes katalógusába és reménykedtem, hogy megvan a második rész is. Szerencsém volt, ráadásul nem volt sok előjegyzés rá, így elfogadta a rendszer a "jelentkezésemet". Pár nappal később pedig jött is az értesítés, hogy mehetek érte, én pedig már másnap száguldottam is.
Busszal szoktam könyvtárba járni, ami felér egy városlátogatással is, de szeretem. Ilyenkor bevackolom magamat lehetőleg a legutolsó ülésre és már veszem is elő a szatyromból a leghívogatóbb szerzeményemet. Így a Szeress, ha akarsz! azonnal megkezdésre került. ;o)
Imádtam, a trilógia továbbra is nagy kedvencem és úgy érzem, hogy bár eddig hanyagoltam az írónő történeteit, ideje lesz jobban figyelnem rá, mert bizony nagyon tud ám.

A történetről röviden: Hugh-ot már megismerhettük a trilógia első részében, Courtland testvére. Arra is volt egy kis kitérő a kötetben, hogy van egy bizonyos hölgy, aki évek óta húzza az agyát, de az átok miatt -meg amúgy is-, a pasi elmenekült inkább a lány közeléből. Majd a Szeress, ha mersz!-ben a férfi váratlanul üzenetet kapott a lány édesapjától, hogy Jane veszélyben van, Hugh pedig csapot-papot otthagyott és rohant is a lány megmentésére.
A története itt kezdődik.
Van egy gonoszunk, aki a lány életére akar törni. Igazából ez a szál elég gyenge, viszont tény és való, hogy ennek segítségével tudnak úgy alakulni az események, ahogy végül fognak. Hugh megérkezik, jó ideje nem látta a lányt, aki a maga 27 évével ugyanolyan vágyat ébreszt benne, mint 10 évvel ezelőtt. Jane is összezavarodik, hisz titkon rég óta szerelmes a férfiba, de amikor anno elkezdett vele incselkedni, Hugh jó messzire menekült tőle.
A fiatal nő bár még nem ment férjhez (mert nem tudta elfeledni Hugh-ot), de az unokanővéreinek köszönhetően, a csábítás nagymesterévé vált és előszeretettel készíti ki Hugh idegeit. A férfi próbál mindent megtenni, hogy megmentse a rájuk vadászó gyilkostól, de mindeközben Jane ördögi játékot űz vele, amit egyre nehezebben visel. ...

A véleményem:

kép forrása
Mint írtam, nagyon szerettem ezt a kötetet is. Bírom az ilyen "elrablós", paripán vágtatós, megmentős sztorikat, amiben a férfi hatalmas benga állat (a valóságban nem szeretem a bengákat, szóval érdekes), fél kézzel felkapja a menekülő, törékeny csajszit a lovára és már vágtat is tova. (Konkrétan nincs köze ennek a történethez, de mindegy, akkor is szeretem.) Amikor érezni lehet a szereplők közt, hogy szikrázik a levegő, lazán elektromos műveket lehetne építeni a kapcsolatukra. De ami a legjobban bejön, az a szerelmesek közti huzavona. Feldobja a romantikus regényeket nagyon. ;o)
A történet romantikus és erotikus, akik szeretik ezt a műfajt, azok tényleg ne hagyják ki a trilógiát! Olvasmányos volt, egy percre se kalandozott el a figyelmem, Kresley Cole végig ébren tartotta a "lelkesedésemet". ;o) Egy dolgot sajnáltam csak ... kevés benne az ágyjelenet. :oP Inkább az egymás agyának húzása szerepel a könyvben, lepedőcsata ha jól rémlik csak 2 vagy max. 3. Viszont, így tán azoknak is kellemes olvasmány lehet, akik szeretik a romantikus könyveket, az erotikusakat viszont annyira nem, mert nem mondhatnám, hogy akkora hű de nagy szerepet kapott volna benne.
Nem tudnám megmondani, hogy ez a rész vagy az előző tetszett-e jobban, szerintem mind a kettő egyformán. A szereplők is kb. ugyanannyira voltak szimpatikusak.
Az első rész mintha erotikusabb lett volna, ebben viszont jobban tetszett az "idegek borzolása".

Ami tetszett benne:
  • a romantika
  • ahogy a női főszereplő húzta a pasi agyát, szórakozott vele
  • meg alapjáraton az egész történet úgy, ahogy van. Könnyed, romantikus, olvasmányos.

Ami annyira nem tetszett:
  • lehetett volna egy kicsit még erotikusabb

A trilógia befejező kötete eddig itthon nem jelent meg, de nagyon kíváncsian várnám.
A lényeg a lényeg, hogy nagyon szuper történet, ajánlom a figyelmetekbe!

Kedvenc szereplő: Jane
Kinek ajánlanám a figyelmébe?: a romantikus irodalom kedvelőinek.
Mikor játszódik: az 1850-es évek második felében

Kresley Cole első regénye 2003-ban jelent meg, The Captain Of All Pleasures c.-mel.
Paranormális romantikus sorozata a Halhatatlanok alkonyat után, aminek magyarul tavaly jelent meg a 6. része. Amúgy 11+1 kötetes.
Két történelmi romantikus sorozata is van. Az egyik The Sutherland Brothers, ami itthon nem jelent még meg, a másik pedig a MacCarrick fivérek trilógia, aminek magyarul két része olvasható egyelőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése