2011. április 15., péntek

Juliette Benzoni: Marianne II.

Ha nem olvastad a sorozat első részét, akkor SPOILERt találhatsz az alábbi bejegyzésben!

Benzoni, Marianne sorozatának köteteit megszakítások nélkül, egymás után jó olvasni, ugyanis a kötetek között nem telik el idő. Ahol abbahagyja az egyik kötetet, ott folytatja a másikat.

Jelen esetben a Napóleon szerencsecsillaga ott ér véget, hogy Marianne-t ünnepelni kezdik a színpadon és az ünneplő tömeg között rémülten fedezi fel a férjét. Ráadásul Napóleon és Mária Lujza esküvője is vészesen közeledik. Marianne-t féltékenység mardossa, erre csak még jobban rásegít, hogy Napóleon kedvesen, nagy hévvel fogadja Mária Lujza megérkezését.
A fiatal nő olyan váratlan hírt kap, ami miatt el kell hagynia Párizst és feleségül mennie a titokzatos toszkán herceghez. A férfit, hű szolgálóin kívül még soha senki se látta, állítólag szörnyű betegségben szenved, ami elcsúfítja a külsejét.
A birtokon átok ül, valaki szelleme kísért, a fiatal nő nagyon gyorsan, szinte visszamenekül Párizsba az esküvő után.
A második rész ezzel ér véget.

A történet mintha 2 részre lenne osztva.
Az egyikben Napóleon és Mária Lujza esküvőjére készülnek a franciák. Megtudhatjuk, hogy a nép nem túlzott lelkesedéssel várta az új feleséget, Josephine-t őrizték szívük mélyén. Napóleon viszont nagy szenvedéllyel fordult Mária Lujza felé.
Amire még felhívja a történet a figyelmet, hogy igazán nem is lehet tudni, kinek az ereiben csörgedezik nemesi vér, hisz maga Napóleon is szinte bölcsődét nyithatott volna a törvénytelen gyermekeinek.
A második rész a toszkán hercegről szól inkább. Nagyon rejtélyes a kiléte, sejtelmem sincs ki lehet, miért nem mutatja magát, mi lehet a titka. Mindenesetre a folytatásokban biztos kiderül a kiléte. ;o)

Ugyanúgy olvasmányos, fordulatos, mint az első rész. Inkább átmeneti kötetnek tartanám, mert érezni lehet, hogy a harmadik részben nagy változások lesznek, amiket ebben a részben vezetett elő az írónő. ;o)


Megjelenés: Marianne et I'inconnu de Toscane/ Marianne II.- Az ismeretlen toszkánai (2005. Geopen Könyvkiadó)
Oldalszám: 469
Ára: 2490

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése