2011. április 4., hétfő

Thomas a gőzmozdony- Klasszikus mesegyűjtemény 1.

Mint a legtöbb kisgyerek, Gyerkőcöm is odáig van a vonatokért. Amint meglát egyet, megáll az élet, nézni kell őket amíg elmennek. Sétálás közben útba kell ejteni az állomást, hátha szerencséje lesz és ha vonattal utazunk, már stoppolja is le magának az ablak melletti helyet. Persze Thomas a kedvenc meséi között van. Így amikor mutattam neki a könyvet, egyből kikapta a kezemből, vigyorogva bevonult vele a szobájába. Leült a szőnyegére, tátott szájjal, nevetgélve nézegette a sok-sok képet a vonatokról. Gondolom, azt már mondanom sem kell, hogy az esti mese és a nappali alvás előtti mese problémája meg van oldva, nem is kérdés. ;o)

9 Thomas-os, 11 Percy-s és 7 Toby-s mese van benne. Nem hosszúak a történetek és a mesefilmből is ismert képekkel vannak illusztrálva az oldalak.
Amolyan tanmesének is nevezném őket, ugyanis mindegyikben ott a tanulság, átvitt értelemben el lehet beszélgetni róla a gyerekekkel.
Például ott van az első mese, amiben Thomas szenvtelenül bánik az idősebb Gordonnal, aki megleckézteti ezért őt. Vagy az a rész, amikor Thomas feszegeti a határait, nincs szüksége mozdonyvezetőre és emiatt nagy galibát okoz.

Nálunk nagy-nagy kedvenc született és ajánlom minden vonatmániás gyerkőcös családnak.
Nagyon szép a borítója, sok színes kép található benne, strapabíró könyvecskének tűnik.

Megjelenés: Klasszikus mesegyűjtemény 1.- Régi és új mesék (2010. Egmont Kiadó)
Oldalszám: 103
Ára: 2999

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése