2010. július 22., csütörtök

Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

" - Amit te gyávaságnak tartasz, én bölcsességnek.
- A szerelem elől elfutni nem bölcs dolog.
- Nekem igen."


Mint írtam már, az Apafogóval újra elkapott a lendület. ;o)
Susan Elizabeth Phillips számomra a romantikus női irodalom királynője. Történeteiben van egyfajta báj, és a legtöbb esetben sikerült elérnie, hogy a szereplők szimpatikusak legyenek, ne maradjanak közömbös szereplők, akikről olvasok, de nem ébresztenek semmilyen érzelmet bennem. Jól ír, egyszerűen, szórakoztatóan. Tudja, mit tálaljon és hogyan azoknak a nőknek, akik szeretik a romantikus irodalmat.

Az Édes, mint a méz, nem Chichago Stars-os kötet, és azt kell mondanom, jobban bejött, mint a Se veled, se nélküled, vagy az Apafogó.

Sugar Beth amolyan imádott és utált hercegnőként élte diákéveit. Ő volt a többi lány példaképe, érte csorgott a fiúk nyála, ő volt "hatalmon", neki jött össze minden.
15 évvel később kicsit más a helyzet. Elfogyasztott 3 férjet, és nincs egy vasa sem, arra kényszerül, hogy visszatérjen szülővárosába, ahol nem várják tárt karokkal.
Feltépi megjelenésével a fájó sebeket mások szívében, bántják, megalázzák őt, vissza akarnak neki mindent adni, amit gőgös, beképzelt tiniként másoknak okozott. De Sugar Beth kitart, nem törik meg.
Na de hol a romantikus szál? 18 évesen a 22 éves tanárát molesztálással vádolta, tönkretéve ezzel a férfi karrierjét. Ez a férfi a gyermekkori otthona tulajdonosa. A nő arra kényszerül, hogy elfogadja a férfi ajánlatát, és a házvezetőnője legyen.
Colin bosszút forral, de a dolgok másképp sülnek el. Beleszeret Sugar Beth-be. ....

Bár, Sugar Beth-nek a józan ész szerint nem kéne szimpatikusnak lennie az olvasónak, hisz szándékosan megalázott tini korában másokat, sok fájdalmat okozott, beképzelt volt, de mégis valahogy a szívemhez nőtt. Tisztában van azzal, hogy hibákat követett el, és képes meghunyászkodni mások előtt, de azt is úgy, hogy a tartását ne veszítse el. Különleges személyiség.
A másik szereplő, aki szintén nagyon szimpatikus volt, az Winnie. Sugar Beth féltestvére, akit a lány sokszor megalázott. Ő lenne a mesékben a rút kiskacsa, akinek a nővére maga a megtestesült tökély, ő meg csak úgy van. És mégis ő az, aki később átveszi Sugar Beth helyét, megszerzi magának a nővére volt barátját és feleségül megy hozzá. Az élete korántsem rózsás, nővére szelleme mindig ott van közöttük a házasságukban.
Na és Colin. Emlékszem, 12.-es voltam, amikor a gimibe érkezett egy kezdő tanár. 23 éves volt. Már akkor azon agyaltam, mennyire gázos lehet neki ez az egész, hisz pl. a 18-19 éves lányokkal lazán lehetne kapcsolata az iskola falain kívül. Mindig olyan fura volt, amikor szembesétált velem a folyosón, és "Jó napot!"-ot köszöntem neki, azzal a tudattal, hogy egy idős volt a barátommal. Érdekes szituáció volt.
Szóval, Sugar Beth tanára a "jelenben" nem 50-60 éves bácsika, hiába volt a lány tanára, hanem 37 éves jóképű és meggazdagodott férfi. Így azért izgalmasabb a történet. ;o)

Tartalom: 4
Megjelenés: 2004
Eredeti cím: Ain't she sweet
(Az eredeti borító szerintem szebb, finomabb.)

Az írónőtől olvastam még:
Apafogó
Se veled, se nélküled
Csak te kellesz!, Várom a párom, Latin szerető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése