2010. július 2., péntek

Funato Akari/ Yuya Aoi: Csillagsivatag

"Kizaki Manami csendes, magának való gimnazista lány. Nem felhőtlen a kapcsolata édesanyjával, és ikeröccsével, Kenji is szüntelenül aggódik érte. Egy napon a két testvér életébe a Talshas nevű drágakő ere váratlan fordulatot hoz.
Ez a rejtélyes kristály képes isteni hatalommal felruházni a tulajdonosát, ezért két rivális, idegen civilizáció is magának akarja tudni.
Egy sorszerű találkozás története ez, időn és csillagokon túl."


Újabb manga képregény. Ez már jobban tetszett, mint a Ruróni Kensin, de még mindig nem vagyok annyira elájulva.
Viszont belegondolva, hogy a rajzokkal mennyi munka lehet, le a kalappal.
Látva még mindig jobban élvezném, de aranyos kis történet volt.

A történet lényege annyi, hogy van egy ikerpár, Kenji és Manami (az egyik fiú, a másik lány) akik az édesanyjukkal élnek. Manami elég zárkózott, az édesanyja is furán áll hozzá, mintha nem lenne egyenrangú a testvérével.
Egy napon feltűnik egy titokzatos idegen, aki egy földönkívüli drágakőről mesél nekik, ami beleszeret egy lélekbe és ezzel isteni hatalom jön létre. Ezért a drágakőért megy a harc, megjelenik egy fiú, aki elrabolja a lányt, mert azt hiszi, hogy belé szeretett a drágakő. Az ő feladata pedig megszerezni a követ.
Közben a fiú, és a lány között barátság alakul ki, és Kenji is a testvére nyomába ered.
A történet vége pedig igazán bájos lett. :o)

Tartalom: ****
Borító:
****
Megjelenés: 2003.
Az írója, Yuya Aoi, a 2. Sneaker Taish irodalmi díj győztese.
Rajzolója, Funato Akari 1973-ban született. Játékszoftverek elkészítésében vesz részt, képregényeket rajzol, és regényekhez készít illusztrációkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése