2010. július 2., péntek

Levy L. Smith: Az üldözött

Miután befejeztem a könyvet, csak bambultam magam elé: "Ez most mi a fene volt?". Nem rossz, de azért a jótól is nagy távolságra van.
Túlságosan kusza, mindenből egy kicsit bele, aztán majd lesz belőle valami, amolyan se füle se farka, de közben meg mégis.
Röviden: nem tetszett.

Az első résznél írtam, hogy az alap jó, de többet lehetett volna kihozni belőle. Megint úgy éreztem, hogy ez egy jó könyvnek a rövidített változata lehetne.
És megint beugrott az olvasása során Böszörményi Gyula 9... 8... 7... regénye, ugyanis kb. 2 mondatban utalás van ebben a könyvben Lilith személyére (aki Böszörményi Gyula könyvében az egyik démon volt), de kiderülni nem derül ki, hogy ennek mi a jelentősége, mert gondolom nem véletlenül került szóba.

2 dologra tudok gondolni az íróval kapcsolatban:
- vagy nagyon kezdő
- vagy pedig ellenkezőleg. Gyakorlott író, és ez csak egy elterelő hadművelet. ;o)

Igazából bosszantó, mert tényleg nagyon jó történetet lehetne ebből kihozni, de 134 oldalban ez lehetetlen. Össze van csapva, nincs rendesen kidolgozva, és hibák vannak benne.

Az első rész ott ér véget, hogy Sandra vámpír lesz, az iskolatársai pedig szétszélednek.
A történet másfél hónappal később játszódik.
Ugyebár az első részben 2-3 nap után már nagy szerelemről olvashattunk Sandra és Donnie között. Na, most a lány megszökik Luke-kal, hogy meglátogassa az édesanyját.
Olyan nagy szerelem volt, hogy hirtelen Luke-ba lesz szerelmes, majd a végén rájön, hogy még sem (kész vagyok).
Szóval menekülnek, közben meg a démonja a nyomukban. ...
Mindez 134 oldalba tömörítve.

Tartalom: ***
Borító:
****
Megjelenés: 2009.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése