2018. március 24., szombat

Könyvtáras Book Tag

Forrás
A Könyvlelő blogon akadtam erre a book tagra még tavaly szeptemberben, de most jutottam el odáig, hogy ki is töltsem. Kritta a könyvtárakat vette górcső alá a kérdéseivel.

Könyvesbolt vagy inkább könyvtár? Indokold!
Könyvtár. Miért? Teljes mértékben anyagi okok miatt. Míg egy könyvet 3.000 Ft alatt nem nagyon veszek meg, az éves könyvtári tagságom nem kerül ennyibe és 1 év alatt annyi könyvet olvasok el 3.000 Ft-nál kevesebbért, amennyit akarok. Bevallom, hogy ritkán veszek könyvet és ha veszek is, nagyon meggondolom, hogy mire adok ki pénzt. És akkor is csak akcióról lehet szó vagy használtan szerzem be az esetek nagyon nagy többségében.

Melyik kedvenc karakteredet tudnád elképzelni, mint könyvtáros/könyvesbolti eladó?
Hm. Fura, de így hirtelen Böszörményi Gyula Ambrózy bárója ugrott be, pedig Milire jobban illene ez a szerep.

Milyen gyakran jársz könyvtárba?
Havonta, 2 havonta. Attól függ, hogy sikerült-e 1 hónap alatt kivégeznem a nálam levő könyveket avagy sem, mert ha nem, akkor lehetőségem van még 1 hónapot hosszabbítani. Viszont üres kézzel sose tértem még haza könyvtárból, így ez egy ördögi kör. Ha vissza kell vinnem a könyveket, hoznom is "kell" valamit. 😁

Egy vagy több könyvtárat látogatsz?
Egyet, csak a mi városi könyvtárunkat, de maximálisan elégedett is vagyok a mi kis szent helyünkkel. Sok könyvünk van és viszonylag gyorsan beszerzik az új kiadványokat is. Igaz, hogy aztán hónapokig előjegyzések vannak rajtuk, de tudok várni. 

Forrás
Melyik kedvenc karaktereddel mennél szívesen könyvtárba?
Jó kérdés. Igazából nem tudom. Először a Harry Potterből Hermione neve ugrott be, de jobban belegondolva lehet, hogy kiborítana az okoskodásával. Nem tudom.

Szoktál ezt-azt találni a könyvtári könyvekben, amit az előző olvasó bennfelejtett a lapok között? Mit?
Tán egyetlen egyszer egy kis papírkönyvjelzőt. Biztos mások is úgy vannak erre felé mint én, hogy gyorsan átpörgetik a lapokat mielőtt visszavisznek egy-egy könyvet.

Melyik kedvenc karakteredet látnád szívesen egy könyvjelzőn?
Valamiért ma folyamatosan Ambrózy báró jut eszembe, egyszerűen nem tudom miért. 😋 Mindenesetre őt szívesen látnám egy könyvjelzőn.

Szoktál beszélgetni a könyvtárossal, szokott neked könyveket ajánlani?
Nem nagyon. Vagy ha mégis, akkor nem könyvekről.

Melyik könyves karakterrel beszélgetnél szívesen, mert véleményed szerint lenne közös témátok?
Mivel ez egy könyvtáras book tag, így nyilván ennek a közös témának a könyveknek kellene lenniük. Maradjunk Böszörményi Gyulánál és szerintem Mili jó alany lenne erre. Igaz, mivel nem épp egy időben születtünk lehet, hogy mégis csak nehézkes lenne ez a kommunikáció, kétlem, hogy azonosak lennének a kedvenc íróink. 😆

Van kedvenc könyvtárad, akár a könyvek, akár a szépsége miatt?
Nincs. A miénken kívül nem is nagyon jártam még más könyvtárban, hacsak persze az iskolaikat nem vesszük annak. 

Ki az a karakter, aki mostanában a legjobban idegesített és biztosan nem vinnéd el a kedvenc könyvtáradba?
Hm, most nem ugrik be egy ilyen név sem.


Nem könyvtár, de hasonló kezdeményezés a Könyvmegálló. A Te lakóhelyeden vagy környezetedben működik könyvmegálló, kipróbáltad már? Mi a véleményed róla?
A lakóhelyemen nem működik, de a munkahelyem közelében működik. Jó kezdeményezésnek tartom és bízom abban, hogy egyre több helyen fogok belebotlani majd ilyen kis fülkékbe, polcokba, stb.

Forrás
Melyik az a könyv, aminek a legjobban örülnél, ha megtalálnád a könyvmegállóban?
Ahogy megfigyeltem leginkább régebbi könyvekkel volt tele a munkahelyem közelében levő megálló. Olyan kiadványokról volt szó, melyek már külsőleg se voltak annyira bizalomgerjesztőek és így nyilván a tulajdonosuk könnyebb szívvel vált meg tőlük. Bízom abban, hogy ahogy terjed majd a  kezdeményezés új és nem annyira viseltes könyvekkel is lehet majd találkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése