2017. szeptember 1., péntek

Julia Quinn: Miss ​Bridgerton miatt

Eredeti címe: Because of Miss Bridgerton
Kiadta: GABO (2016.)
Oldalszám: 374
Forrás: saját
Értékelésem: 5
Nagyon kedvelem Quinn történeteit, így természetesen a hazai megjelenése után ez a könyve is felkerült a Kívánságlistámra.

Megszoktam, hogy az írónő történelmi romantikus történetei egyszerre humorosak, ugyanakkor könnyedén romantikusak is. A főszereplői szeretnivalóak, az olvasók szívéhez könnyen közel kerülnek.

Aztán amint lehetőségem nyílt rá, azonnal el is olvastam a könyvet. Ami első pillantásra szemet szúrt, az a gyönyörű borító. Szerintem eddig ez a legszebb, de a "belsejében" se csalódtam.


Rokesby 1.

Miről szól?

"Néha ​ott találod meg a szerelmet, ahol a legkevésbé várnád…
Most nem ez történik.
Mindenki azt várja, hogy Billie Bridgerton az egyik Rokesby fiúhoz megy majd feleségül. A két család már évszázadok óta él egymás szomszédságában, és gyermekként a fiús lendületű Billie rendszerint Edwarddal és Andrew-val csatangolt. Bármelyikből remek férj válna… valamikor.
Néha pontosan abba szeretsz bele, akibe szerinted kellene…_
Vagy nem.
A Rokesby családnak csak egyetlen olyan tagja van, akit Billie ki nem állhat, és az George. Ugyan ő a legidősebb, így a hercegség hivatalos örököse, de arrogáns, idegesítő, és Billie mély meggyőződéssel hiszi, hogy a férfi megveti őt. Ami tökéletesen kényelmes felállás, mert ő maga sem bírja elviselni George-nak még a látványát sem.
De néha a sorsnak különösen kegyetlen a humora…
Mert amikor Billie és George a sors különös szeszélye folytán szó szerint egymásba kénytelen kapaszkodni, másfajta szikrák kezdenek pattogni körülöttük. És amikor a két régi ellenfél végre megcsókolja egymást, lassan felfedezik, hogy az, aki mellett képtelenek megmaradni, ugyanaz, aki nélkül élni sem tudnának."

Hogy tetszett?

Minden megvan ebben a történetben, amire a romantikus irodalomért rajongó olvasók odáig vannak.
Billie nem a szokványos, gyámoltalan hősnő, hanem lázadó, erős, makacs és segít a birtok irányításában.
Aztán ott van George, aki valamilyen oknál fogva különösebben sose foglalkozott eddig a lánnyal.
A két család évek óta egymás szomszédságában él, összejárnak, a gyerekek együtt nőttek fel. Billie legjobb barátnője George húga, de a másik két öccsével is nagyon jó a kapcsolata. Valahol tudja a fiatal nő, hogy a két család abban bízik valamelyik öcsike felesége lesz. Igen ám, de aztán minden másképp alakul.
Egy napon Billie és George fenn ragad egy háztetőn és ez mindent megváltoztat. Felnyílik Billie és George szeme is. Persze kell egy kis anyai segítség, de a vége a történetnek természetesen happy end lesz. ;)

Nagyon élveztem a Miss ​Bridgerton miatt olvasását. Romantikus, humoros volt, imádtam a főszereplők közti civakodást, majd pedig az izzó szenvedélyt.
Quinn megint klassz történetet alkotott, ajánlom a figyelmetekbe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése