2017. szeptember 29., péntek

David Safier: Happy ​Family – Szörnyen boldog család

Kiadta: Dinasztia Tankönyvkiadó (2017.)
Oldalszám: 272
Forrás: kiadó
Értékelésem: 4
Bár David Safier neve nem volt ismeretlen előttem a Pocsék karma és a Jézus szeret engem olvasása után, ennek ellenére amikor megláttam a könyv borítóját azt hittem, hogy új vizekre evezett és mesekönyvet hozott létre. Kicsit megtévesztőnek találtam, de higgyétek el, a Szörnyen boldog család egy humoros szórakoztató regény, nem pedig gyermekmese.
Megszoktam már az előzőleg olvasott két regénye alapján, hogy elég abszurd történeteket tud kitalálni a szerző, amit nem hazudtolt meg a Szörnyen boldog család esetében sem.

A "boldog" családunk 4 tagból áll. Van az anyuka és az apuka, valamint a két gyerek. (Emma, Frank, Fee, Max) A család lényegében eléldegél egymás mellett, de mindannyian külön utakon járnak.
Emma és Frank a munkába temetkezik és teljesen elhidegültek egymástól.
Fee a lázadó kamaszlány, aki leginkább Emmaval szeret mostanság harcolni.
Max a visszahúzódó "kis zseni", aki úgy érzi, hogy senki se törődik vele.
És akkor jön egy boszorkány, aki "átkot" szór rájuk. Így változik Emma vámpírrá (akit Drakula meg akar szerezni magának), Frank Frankensteinné (akinek a rajzai dobják fel a történetet), Fee múmiává (aki irányítani tud másokat), Max pedig vérfarkassá (akiről kiderül, hogy kitől fél a legjobban az iskolában és hogy igazából nem is kellene). A család üldözni kezdi a boszorkányt, hogy változtassa vissza őket. Vajon sikerrel járnak? Tanulnak-e valamit a történtekből?

A történet nagyon kellemes és humoros volt, bátran merem a figyelmetekbe ajánlani. 
A már jól megszokott Safier humor itt is megcsillogtatásra került, nem egyszer és nem kétszer jókat nevettem a szereplők beszólásain, megjegyzésein.

"-Imhotep vagyok!- mondta újra.
[...]
- Háromezer éve vagyok itt a Földön!
- Nem csoda, ha ilyen csúcsöregen impotens vagy. ..."

Bár a történet nagyon kis könnyed, tipikusan szórakoztató irodalom kategória, ennek ellenére azért érezni lehet benne a "kis pofont". A család igazi értékét és kincsét. Olvassátok el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése