2017. szeptember 3., vasárnap

Dés Mihály: Ancsa ​és Pancsa meg a vadmalacok

Kiadta: Kolibri
Ajánlott korosztály: 3-6 év
Oldalszám: 48

Miről szólt?

Szereti-e a vaddisznó a vadalmát? Miért hívják a lányok Kriszta mamát Tiszta mamának, és mi köze ennek a papucsszabályhoz? Hogy lehet, hogy Nagyapának, aki állandóan fúr-farag, és látszólag mindig morcos, mogorva és morózus, aranyból van a szíve, és megengedi, hogy az ikrek bármikor ledöntsék a legótornyot? Vajon miért ég Ancsa és Pancsa hónapokon át vaddisznólázban, és mi történik, amikor végül tényleg szembetalálják magukat egy vadmalaccal? Ancsa és Pancsa újabb kalandjaiban mindenre fény derül – még arra is, hogy kerül a mesébe egy vízipisztoly…
Dés Mihály nevét a felnőtt olvasók már jól ismerik a Pesti barokk című regénye óta. Az Ancsa és Pancsa-sorozat második részében tovább folytatódnak a két teljesen egyforma, mégis teljesen különböző kislány izgalmas és vicces kalandjai.

Hogy tetszett?

Nem gondoltam volna, de ez nagyon aranyos kis történet volt. :)
Ancsa és Pancsa ikrek, akiket az anyukájuk egyedül nevel, mert az apukájuk egy másik lakásban él egy másik nénivel. Az ikrek sokszor vannak a nagyszüleiknél, akik közel élnek egy erdőhöz. Egy napon a kislányok vaddisznót látnak, majd amikor alkalmuk adódik rá, kiszöknek a házból és az erdőbe kóborolnak. Ott természetesen egy vaddisznóba futnak.

A könyvnek köszönhetően jó kis beszélgetéseket lehet kezdeményezni a gyerkőcökkel.
Mi van akkor, ha apa és anya külön él?
El szabad-e szökni?
Mit kell tenni, ha esetleg eltéved valahol egy kisgyerek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése