2016. május 1., vasárnap

Áprilisi összefoglaló

Forrás
Hihetetlen, hogy milyen gyorsan rohan az idő az idei évben, néha csak kapkodom a fejemet, hogy te jó ég, már megint eltelt egy hónap! Nem olyan rég volt, hogy még a karácsonyi ünnepekre készülődtem, tervezgettem, aztán tessék, lassan itt a nyár, a kánikula időszaka.
Nem is tudom, hogy várom-e igazán. Maga a nyár a kedvenc évszakom, nagyon szeretek napozni, balatonozni, meg szeretem a jó időt, hogy végre nem kell egy rakás ruhát magamra pakolni, de ugyanakkor a kánikulát, a forróságot, amikor az ember egyszerűen nem tud megmaradni sehol, alig várja, hogy hazaérjen és elmerülhessen egy kád langyos/hideg/kinek milyen vízben, hogy lehűtse magát vagy egyszerűen italhoz jusson, mert naná, hogy akkor nincs nála semmi és hétmérföldes körzetben nem talál egy nyavajás üzletet, ahol vehetne legalább egy ásványvizet, amikor a legnagyobb hőség van, na ilyenkor annyira nem szeretem a nyarat. ;o)
Ugyanakkor még csak tavasz van és eltekintve az esőtől, a néhol hűvösebb időtől, ettől függetlenül a tavasz gyönyörű, amikor süt a Nap, kellemesebb az idő, csicseregnek a madarak és ébredezik a természet. Ma már minden virágba van borulva, lassan érnek az idei első igazi gyümölcsök is, hurrá.
De elkanyarodtam nagyon, úgyhogy vissza az árpilisi összefoglalóhoz. ;o)

Rovatok

A Ti kérdeztétek keretén belül válaszoltam azokra a kérdésekre, hogy Mi a véleményem az igényes erotikus regényekről, Melyik könyv világában élnék legszívesebben, Milyen séma szerint rendezem a könyvespolcomat, Ha lehetőségem lenne találkozni egy könyvszereplővel, ki lenne az.
A Kitekintő és az Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe is frissült a hónapban.

Könyvek

Szerencsés voltam a hónapban, mert eltekintve 1-2 könyvtől, nagyon kellemes olvasmányok akadtak a kezeim közé.
Nézzük akkor értékelés szerint őket:
Lakatos Levente: Elillanó remények
Kerstin Gier: Keresztanya
Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
M. R. Carey: Kiéhezettek

Gyermekirodalom tekintetében csak egy olyan mesekönyv volt, ami kiverte a biztosítékot nálam, pedig még ebben is próbáltam a jót látni, esküszöm. :oS
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve (illusztrált kiadás)
Szabó Magda: Marikáék háza
Werner Holzwarth: Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére
Lori Lite: A Vidra-öböl
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Blogélet és statisztika

Véget ért a 6. blogszülinapi nyereményjáték, sorsoltam is. Parilla-Nagy Judit nyerte a Hó, mint hamu 1 példányát. :o)
A hónapban legtöbben egy 2014-es bejegyzésemet olvastátok, Jaci Burton: A tökéletes játékát. Nem értem mire fel volt ez a nagy érdeklődés a könyv irányába most. ;o) A hónapban írt könyvek közül pedig Werner Holzwarth: Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére c. remekműve vitte a prímet.
A legtöbbet itthonról tévedtetek az oldalra, de a TOP3-ban benne volt még Ukrajna és Oroszország is.
Létrehoztam a bloghoz kapcsolódó Instagram és Tumblr fiókot is, így a továbbiakban ott is tudtok követni, ha gondoljátok. ;o) Elég kezdő vagyok még mind a két felületen, de próbálkozom. :oD Itt van pl. az első Instás képem, az épp olvasott könyvemről. (Amúgy nagyon jó eddig, tudom ajánlani a figyelmetekbe.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése