2016. május 21., szombat

Sajtóközlemény- Rita Mae Brown & Sneaky Pie: Bárcsak itt lennél

Rendszeresen kapok e-maileket, hírleveleket a könyvkiadóktól melyben kérik, hogy osszam meg a blogon az adott sajtóközleményeiket. Eddig sokat nem tudtam kezdeni ezekkel a hírekkel de most úgy döntöttem, hogy "sajtóközlemények" címke alatt mindenféle javítások nélkül megosztom ezeket a kéréséket, információkat.
Elsőnek itt van a Művelt Nép Könyvkiadó gondozásában megjelenő Bárcsak itt lennél c. könyvükről szóló közlemény.


A hetvenes évek óta aktív Rita Mae Brown amerikai írónő méltán híres Sneaky Pie Brown sorozatának első könyve a Bárcsak itt lennél című bűnügyi regény már magyar nyelven is elérhető, a Művelt Nép Könyvkiadó gondozásában. Az Amerikában bestseller írások különlegességét az állati karakterek adják, melynek köszönhetően az eseményeket több „szemüvegen keresztül” is végig izgulhatja az olvasó.

Az Amerikában már 24 résszel megjelenő Sneaky Pie Brown sorozat szerzője a sokoldalú Rita Mae Brown a hetvenes évek óta aktív író, feminista. Izgalmas bűnügyi történeteinek felderítésében nem mindennapi karakterek nyújtanak segítséget, a főszereplő macskája Mrs. Murphy és kutyája Tee Tucker mindig egy lépéssel előrébb járnak a kisvárosi csendet felkavaró rejtélyek megoldásában. De hogy hogyan segítik ki gazdájukat a veszélyes helyzetekből az állatok, az a május végén, a Művelt Nép Könyvkiadó gondozásában megjelenő Bárcsak itt lennél című könyvből kiderül.

„A fülledt hangulatú virginiai kisváros, Crozet olyan, mint egy nagy család. Mindenki mindenkiről mindent tud. Legalábbis eddig ezt hitték. Csakhogy mindenkinek megvannak a maga titkai. És van valaki, aki ölni is hajlandó ezért a titokért, így egy hátborzongató gyilkosság kavarja fel az állóvizet. Egy forró nyári reggelen a városka egyik köztiszteletben álló polgárának szétroncsolt tetemét a saját betonkeverőjében találják meg. A szörnyű gyilkosságok ezzel nem érnek véget. Nyilvánvaló, hogy az elkövető helyi lakos. Valaki, akivel együtt golfoznak, teniszeznek, és akiben eddig maradéktalanul megbíztak. Többé senki nem bízhat meg senkiben… A település pletyka központja a postahivatal. A harmincas éveiben járó Mary Minor Haristeen, becenevén Harry, a kisváros történetének legfiatalabb postamesternője. Harry, aki épp válófélben van, egyedül él a cicájával (Mrs. Murphy) és a kutyájával (Tee Tucker). Rossz szokása, hogy elolvassa a mások képeslapjait. Így jön rá, hogy a tettes a gyilkosság elkövetése előtt „figyelmeztetést” küld leendő áldozatának. A minden lében kanál Harry a gyilkos nyomába ered. Mrs. Murphy és Tucker is nyomok után szaglászik, hogy megvédje szeretett gazdiját. Harry nem is sejti, hogy házi kedvencei mindig egy lépéssel előtte járnak. A kis állatok hiába próbálják meg figyelmeztetni, nem érti. Így aztán saját magát is halálos veszélybe sodorja… Bölcs és humoros írás nemcsak macskarajongóknak!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése