2016. május 26., csütörtök

Mary E. Pearson: Az árulás csókja

A Fennmaradottak Krónikái #1


Történt, hogy erről a könyvről megírtam már a bejegyzésemet (szerintem jól is sikerült, de csak halkan és szerényen mondom persze). Piszkozatban hevert napok óta, majd úgy döntöttem, hogy időzítem. Itt történt a hiba. :oS Ugyanis valahogy sikerült a teljes bejegyzést törölnöm és visszavarázsolnom se sikerült. Persze naná, hogy szidtam magamat ezerrel, szidtam a gépet, szidtam mindent, de kedvem se volt azonnal nekiállni a pótlásának, sőt, most elég elveszettnek érzem magamat. :o( Nem mostanság olvastam a könyvet, megkoptak már az emlékeim, így nem lesz már számomra az igazi.

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hercegnő, éppen akkora, mint te. Az egész világ az övé volt. A parancsának még a fény is engedelmeskedett. A nap, a hold és a csillagok is elébe térdepeltek, csak intenie kellett. Egyszer volt…"

Nehezen tudnám megmondani, hogy időben mikor játszódik a történet, de úgy gondolom, hogy valamikor a mi világunk után. 
Lia egy olyan generáció hercegnője, melynek a tagjainak az első szülött lányaik valamilyen képességgel rendelkeznek. Nos, úgy tűnik, hogy a lány a kivétel, mert ő semmit nem tapasztal magában. A királyság épp az esküvőjére készül a szomszéd királysággal. Természetesen nem romantikus szerelmi történetről van szó, Lia még csak nem is láttam a jövendőbeli férjét, mint ahogy az sem őt. Egyszerűen csak a két királyság szövetségre akar lépni a gyermekeik frigyének köszönhetően.
Igen ám, de aztán Lia gondol egy merészet és megszökik az esküvője elől az egyik szobalányával. (Na nem úgy!)

"Ezt az életet, ezt az álmot magam kovácsolom, és csak a képzeletem szabhat határt neki. Ebben az életben egyedül én parancsolok."

Egy kis faluban lelnek menedékre, ahol felszolgálóként kezdenek el dolgozni.
A történet persze nem csak ennyiről szól. A szökés hírére ugyanis Lia jövendőbelije lóra pattan és a lány nyomába ered. De egy orgyilkos is keresi a lányt.
Eredet címe: The Kiss of Deception (2014.)
Kiadta: GABO (2015.)
Oldalszám: 408
Forrás: saját
Értékelésem:
A fogadóba aztán megérkezik a herceg és az orgyilkos is. Nem lehet tudni kezdetben, hogy melyik melyik, ráadásul Lia mind a kettőhöz vonzódni kezd. Aztán persze kiderül, hogy ki kicsoda, mert a lányt elrabolják.

Nem mondom, hogy nem zavart az elején, hogy nem tudtam eldönteni ki a herceg és ki az orgyilkos, de a végére teljesen rendben valónak találtam a titokzatosságot, sőt, tetszett is. Igaz, így volt, hogy hol a hercegnek, hol az orgyilkosnak szorítottam, pedig szívem mélyén elejétől kezdve arra vágytam, hogy a herceg mellett állapodjon majd meg Lia. Hisz milyen romantikus is lenne már: a lány megszökik a vőlegénye elől, aki a nyomába ered álruhába, majd mit se sejtve szerelembe esnek és élnek boldogan, míg meg nem halnak. Milyen aranyos, cukormázas lenne már egy ilyen sztori, nem?
Nos, Az árulás csókja nem csak ennyiből áll. Fordulatos, izgalmas történet, melyben ott vannak a titkok, a titokzatosság. Nagyon szerettem olvasni, kellemes olvasmány volt és kíváncsian várom a folytatást is. ;o) Ajánlom a figyelmetekbe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése