2015. október 5., hétfő

Ti kérdeztétek (64.): Olvasol recenziós példányokat? Hogy kerültél kapcsolatba a könyvkiadókkal?


Még egy RÉGEBBI bejegyzésben kértelek titeket, segítsetek abban, hogy fel tudjam éleszteni a Kérdezz! Felelek!-et, vagyis kérdezzetek. Jöttek is kérdések, most pedig válaszolok közülük egyre.

Olvasol recenziós példányokat? Hogy kerültél kapcsolatba a könyvkiadókkal?

Igen, olvasok recenziós példányokat, bár már nagyon keveset az időhiány miatt. Viszont pár évvel ezelőtt nagyon sok recenziós könyvet kaptam kiadóktól. 
Úgy emlékszem, hogy az első ilyen könyvemet 2010-ben kaptam és onnantól kezdve nem volt megállás. Akkoriban én kerestem meg a kiadókat, állandó kapcsolataim alakultak ki, majd jött az a pont, amikor már az állandó kapcsolat mellett kiadók kerestek, kértek fel egy-egy könyvük elolvasására.
Ma már alább hagyott bennem a recenziós könyvek olvasása. Bevallom, hogy egyfajta teljesítési kényszer fogott el akkoriban: minden jónak tűnő friss megjelenést olvasni szerettem volna, kértem a kiadóktól és minél hamarabb írni is akartam róla az oldalon. Ma már az időhiányom miatt ez lehetetlen. Nem tudok gyorsan olvasni és mivel 2013/2014-ben majdnem totál leálltam az olvasással, próbálom behozni az akkoriban megjelent jónak tűnő könyvek olvasását. :o)
Persze nem zárkózok el a kiadóktól, szerzőktől, ha megkeresést kapok, élek vele, de ritkán kérek recenziós példányt egyenlőre. ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése