2015. október 23., péntek

Kiera Cass: The One – Az Igazi

Eredeti címe: The One (2014.)
Kiadta: GABO (2014.)
Oldalszám: 346
Ára: 2990
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 

A párválasztó #3


Még 2014. januárjában olvastam a trilógia első részét, (Kiera Cass: A párválasztó), pár héttel később pedig sikerült a könyvtárból kivennem a folytatását is (Kiera Cass: Az Elit). Tán ennyiben is maradt volna a sorozat, ha mostanában a molyon több figyeltemnél is nem bukkant volna fel A párválasztó olvasmányként. Teljesen kiment a fejemből, hogy a befejező kötetet még nem olvastam. :oP Aztán szerencsém volt, sikerült a könyvtárból kikölcsönöznöm, otthon pedig neki is estem.

SPOILER található a bejegyzésben!

35 lány indult a versenyben Maxon kegyeiért és bár America kezdetben nem tartozott a rajongók közé, csakhamar azon kapta magát, hogy őt is elvarázsolta a herceg.
Ebben a részben már csak 4-en vannak, Maxonnak pedig hamarosan döntenie kell. Közben a lázadók is "döngetik a falakat", egyre messzebbre mennek, majd egy szomorú esemény ráébreszti a herceget, hogy kit is szeretne választani a Párválasztóban. Igen ám, de aztán minden a feje tetejére áll, kiderül America és Aspen kapcsolata. Vajon mennyire fogja ez befolyásolni Maxon döntését? És mi lesz a lázadásokkal? Egyáltalán mi lesz a történet vége? Happy end vagy pedig a végén csavar egyet mindenen az írónő?

Nos, a borítót látva azért elég sok minden kiderül, hogy mire is számíthatunk ebben a kötetben, ki lesz az a bizonyos egy. Csak egy valamit nem értek: a borítón szereplő lány miért nem olyan ruhában van, ami egy picit is hasonlít America ruhájára?
Ugyanis a ruhája enyhén szólva másmilyen:

"Fehér, csípővonalig a testemre simul, onnan pedig hullámokban omlik a padlóig. Rövid ujja csipkéből készült, nyakamat körülvevő magas, merev gallérja akár egy valódi hercegnőé. Fölötte ujjatlan köpeny, amely uszályként terül el mögöttem."

forrás
A borítón pedig mit látunk? Valószínűleg egy szív alakú, derékban szűk fazont. (Hű, nem titkolom, hogy szoktam nézni a TLC-n  menyasszonyi ruhákról szóló műsorokat.)

Na de visszatérve a történetre. Mit éreztem az olvasása után? Röviden csak annyit, hogy kellemes, üde, fiatalos történet volt. Továbbra is kicsit fura nekem ez "a nagy Ő"-ség, nem tudom elképzelni, hogy valaha is részt tudnék venni egy ilyen "műsorban", meg alapjáraton versengeni egy pasi kegyeiért. Kiera Cass mindezek ellenére bájosan összehozta a történetét.

A lázadók szálának a beleszövése a történetbe, feldobta az amúgy csak simán lájtosan, fiatalosnak induló romantikus történetecskét, adott neki egy friss, üde foltot, izgalmat.

A szerelmi háromszögre is muszáj kitérnem egy picit. Még most se vagyok abban biztos, hogy tudtam volna dönteni a két pasi között és mindez bennem motoszkált mind a 3 kötet olvasása során. Kicsit tán zavart is az egész. Ettől függetlenül nem volt szimpatikus, hogy America lényegében talonban tartotta Aspent. Totál nem fer a harmadik féllel szemben.
Annak viszont nagyon örülök, hogy a végén mindenki élete boldogan alakult. :oP

És hogy a végével elégedett vagyok-e? Bevallom, egy pillanatra megijedtem, hogy semmi se úgy fog alakulni, ahogy számítottam rá, de aztán megkönnyebbültem. Igen, elégedett vagyok. :o) És csak ajánlani tudom a trilógiát azoknak, akik szeretik az ilyen kis lájtos "semmiségeket". ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése