2015. október 15., csütörtök

Borítóleleplezés (2.)- Anne-Charlotte Voorhoeve: Liverpool Street

Mi is az a Cover Reveal, magyarul Borítóleleplezés? Nos, egy csapatnyi könyves bloggernak lehetősége nyílt arra, hogy a Könyvmolyképző Kiadó várható megjelenései közül elsőként mutathassák be nektek bizonyos könyvek hazai borítóit. :o)

A blogon most Anne-Charlotte Voorhoeve: Loverpool Street-jét mutatom be nektek, melynek a hazai megjelenése hamarosan várható. ;o) 


*  Figyelem! Az előjegyzés nem minősül előrendelésnek, de amint a kötet előrendelhetővé válik e-mailben értesít róla a kiadó.

„Ha Mamu engem egyedül akarna Angliába küldeni, megszöknék, és addig bujdosnék, amíg el nem megy a vonat nélkülem! Semmiképpen sem utaznék a szüleim nélkül…”

Fülszöveg és a borító

Oldalszám: 528
Eredeti cím: Liverpool street
Fordító: Szakál Gertrúd
"1939 tele, Liverpool Street vasútállomás, London. Egy tizenegy éves berlini kislány, Ziska Mangold leszáll a vonatról. Nem akármilyen vonat ez, hanem egyike azoknak a gyermektranszportoknak, amelyek közel tízezer zsidó fiút és lányt menekítettek ki a náci Németországból. Ziska pontosan tudja, mit akar: amint lehet, ki kell juttatnia a szüleit és legjobb barátnőjét, Bekkát is. Ám nem sok ideje marad, a gyilkos háború már előreveti árnyékát. Ziskára egy idegen család, egy idegen nyelv, honvágy és bizonytalanság vár – de egyúttal élete legnagyobb kalandja is, hét évvel később pedig meg kell hoznia egy nehéz döntést."

A fülszöveg alapján nagyon felkeltette az érdeklődésemet a Liverpool Street. Tudjátok, ha II.vgh., koncentrációs táborok, zsidó üldözés, akkor nekem már várólistára is kerül az adott könyv. ;o)
A borítóval sincs semmi problémám, tetszik a "régi" fényképes fíling, bár lehet, hogy a női alakon még jobban "régiesítettem" volna, -visszavettem volna még jobban a színeket-, hogy még jobban beleolvadjon a fényképbe.

Máshol ilyen borítókkal jelent meg
A szerzőről


Anne-Charlotte Voorhoeve német díjnyertes szerző, aki azóta Amerikát is meghódította. Nem csupán regény-, hanem forgatókönyvíró is. Politológiát, amerikanisztikát és történelmet hallgatott Mainzban, ezután dolgozott is a tengerentúlon. Miután hazatért, lektorként helyezkedett el, emellett pedig maga is írni kezdett. Jelenleg Berlinben él, és innen hódítja meg olvasók millióinak szívét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése