2012. július 2., hétfő

Letye-petye-lepetye 8.

Várható megjelenések júliusban


Várható megjelenése: júl. 3.
Kiadja: Jaffa Kiadó
Oldalszám: 300
Ára: 2940
"Valami nincs rendben Kaylee Cavanaugh-val; megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni. És amikor ez bekövetkezik, egy ellenállhatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, mint egy lidérc. Szó szerint.
Kaylee szívesebben foglalkozna azzal, hogy végre sikerült felkeltenie az iskola legjobb pasijának a figyelmét. De nehéz végigcsinálni egy romantikus randevút olyasvalakivel, aki láthatóan többet tud az ember kényszeres sikítozásáról, mint ő maga.
Amikor pedig az iskolatársaik látszólag ok nélkül sorra holtan esnek össze, csak Kaylee tudja, ki lesz a következő..."

Várható megjelenése: júl. 16.
Kiadja: PlayOn Magyarország KFT
Ára: 2990
"A Sapkowski által teremtett világ sok szempontból "közép-kelet-európai". Jó értelemben. Közelebb áll a magyar gondolkodáshoz, mint sok epikus fantasy mű, amelyet mostanában olvashattunk. A hősök megsebződnek, véreznek, nem csodálat, hanem gyűlölet, de legjobb esetben is irigység veszi körül őket. A falubeliek nem barokkos körmondatokban beszélnek. A könyvben megjelenő misztikus lények a szláv meséken és mitológián alapulnak, ezért a hangulatuk más, mint az angolszász könyvekben megszokott. Ugyanakkor viszont van egy etikai és morális kódex, amelyhez Sapkowski világának pozitív szereplői tartják magukat. Ezért együttérzünk velük, bele tudjuk képzelni magunkat a helyzetükbe. A könyvben Geralt sokszor áll olyan választás előtt, ahol nincs jó megoldás. Ez a világ nem fehér és fekete, nem lehet egyértelműen szétválasztani a rosszat a jótól, a szörnyet az embertől, stb.
Sapkowski hőse nem a fantasykre oly jellemző Conan-féle tesztoszterontól csöpögő agresszív macsó figura. Harcos és mágus, ki a fantáziavilág erkölcsi és természeti egyensúlya felett őrködik. Az ismerős, de mégis kifordított történetekben strigákkal küzd, átkokat tör meg, vagy konfliktusokat próbál elsimítani - megfelelő fizetség ellenébne.
Andrzej Sapkowski "A végzet kardjá"-ban újabb történeteket mesél el a főhős, Ríviai Geralt életéből. A novelláskötet eredeti nyelven ugyan "Az utolsó kívánság" előtt jelent meg, ugyanakkor a benne foglalt történetek a magyarul elsőként megjelent könyv eseményei után játszódnak. A 6 novella nem csak folytatja Geralt életének történéseit, hanem felvezeti, megalapozza a harmadik, már teljes regényt a "Tündevér"-t, aminek megjelenése 2012 végén várható."

Várható megjelenése: júl. 16.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499
"Rowdy Mackay nyolc éve hagyta el az otthonát, mert túlságosan gyenge volt ahhoz, hogy ellenálljon a fiatal Kelly Benton csábításának.
Tengerészgyalogosként biztonságos távolba került a kísértéstől és a nővé érett, kentucky kis boszorkától. Most azonban hazatért, és készen áll rá, hogy belekezdjen azokba az erotikus játékokba, amelyek híre miatt ő, és a két unokatestvére három megyés körzetben kiérdemelte a Buja Fiúk nevet.
Noha ugyanez volt Kelly álma is - érezni annak a fiúnak forró vágyát, akit úgy kíván, de rátámadt valaki, aki még mindig vadászik rá. Kelly immár retteg a férfiak érintésétől. Most, hogy a félelem és a vágy hadakozik a lányban Rowdy minden erejével azon van, hogy megóvja őt egy idegen halálos fenyegetésétől, megszabadítsa a démonjaitól, és hogy érzéki vágyait olyan elemi erővel elégítse ki, amilyet egyikük sem tudott elképzelni.
Lora Leigh a New York Times bestseller szerzője, az erotikus-romantikus irodalom koronázatlan királynője. Köteteit sok millióan olvassák éjjel-nappal..."

Várható megjelenése: júl. 16.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499
"Sepp Weinbach, azaz Borpataky Jóska, a baranyai sváb fiatalember a német hadsereg századosaként vesz részt először Franciaország megszállásában, majd Sztálingrád ostromában. A két esemény más-más okból örökre megváltoztatja az életét. A háború után Bajorországban letelepedő férfit csakhamar utoléri a múltja egy furcsa félárva kislány, Rose képében. A gazdag bortermelő, hogy levezekelje önnön és mások bűneit, örökbe fogadja, felneveli, majd tizennyolc éves korában, a hatvanas évek elején Párizsba küldi tanulni a lányt.
A regény Rose boldogságkereséséről szól: vajon képes lesz-e megküzdeni a saját maga és a már csaknem húsz éve véget ért, de a lelkekben még dúló háború démonaival? Képes lesz megtalálni helyét egy családban, amelyet már a felbukkanása előtt is meglehetősen kusza viszonyok, elhallgatott titkok és fel nem dolgozott tragédiák jellemeztek? Végül pedig: többszöri próbálkozás után sikerül-e megtalálnia az igaz szerelmet?"

Várható megjelenése: júl. 6.
Kiadja: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499
"Sian Bishop életében csak egyszer nem törődött a következményekkel, és e pillanatnyi meggondolatlanságából született szeretett kisfia, Rory. Bár Sian imádja annak a vad éjszakának a gyümölcsét, azóta mindig a biztosabb utat választotta. Így, amikor a megbízható, odaadó Richard felveti, hogy költözzön vidékre, maga mögött hagyja a londoni nyüzsgést, és szívvel-lélekkel veti bele magát új, falusi élete örömeibe, a kertészkedésbe festői szépségű kis háza körül és bútorrestaurátori vállalkozása felfuttatásába. Mindehhez ráadásul pompás keretet biztosít az angol vidék szépsége...
Csakhogy egy varázslatos nyári estén minden jó szándékát megtorpedózza Gus Berresford betoppanása. Az egykori felfedező és főfoglalkozású szívtipró, elbűvölő és magával ragadó férfi, de éppen az ellenkezője annak, akit egy gyermekét egyedül nevelő fiatal anya társként elképzel magának. Gusnak és Siannak azonban nem ez az első találkozása. Most azonban Siannak igazán nem hiányzik egy futó kaland, és nem szerethet bele a legalkalmatlanabb kérőbe, akit csak a sors az útjába sodor, még akkor sem, ha a végzet már kétszer hozta össze őket. De ki tudja, hova vezet egy nyári szerelem?
Katie Fforde a romantikus női irodalom egyik csillaga, akinek regényei több országban vezetik a sikerlistákat. A "Szerelmes levelek", a "Hív Amszterdam", a "Száz boldog esküvőm", a "Tökéletes ajánlat" és a "Ház kilátással" írónőjének új könyve garantáltan élvezetes, humoros és romantikus olvasmány."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése