2012. július 14., szombat

Finy Petra: Az ovi-ügy

Kiadta: Pozsonyi Pagony Kft (2009.)
Oldalszám: 47
Ára:1650
Úgy rémlik, hogy Finy Petrától eddig még semmit se olvastam, de persze a nevébe sokszor botlottam már itt-ott-amott. Legutóbb pl. a várható megjelenéseknél, hisz azóta megjelent az első nem gyerekeknek szóló könyve, a Madárasszony.

Na de akkor Az ovi-ügy.
Nem olvastuk A tesó-ügyet, amire a könyvecske elején is utal, de nálunk az amúgy se lenne aktuális, viszont az ovi kezdése igen.
Hosszas idegeskedés után végre május végén megkaptuk a visszajelzést, hogy Gyerkőcömet felvették az egyik közeli oviba. Azóta a szülői értekezlet is lezajlott (akinek csak tudom, ámulva mesélem, hogy SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEN voltam! Értitek? Én! SZÜLŐIN! Erre a hallgató fél csak bólint, még jó, hisz ovis lesz a gyereked, nem értik, hogy ez mekkora dolog nekem, első gyerekes anyuka lévén. SZÜLŐIN! Hisz nem olyan rég még az én anyukám járt szülőire és b.kker, most már én is járni fogok, atya ég! ... Igen, ez minden onnan van, hogy: öregszem. Ez a lényeg, na.) ;o)
Szóval a téma aktuális és bár Gyerkőcömet hidegen hagyja a pánikolásom, szívem megszakadása, ő már most menne oviba. Én azért próbálom felkészíteni őt arra, hogy ácsi-bácsi, tök jó, hogy már most mennél, de azt azért tudod, hogy anya nem lesz ott és nem foglak elhozni ha meguntad az egészet, mintha a papáéknál nyaralgatnál? Ilyenkor már döbbentem néz rám, hogy mégis mi az, hogy nem ugrok majd amikor szólít, hát nehogy már, hisz a csillagok és a Nap is körülötte forog, mi a fene, de majd csak megszokja. ;o) ... Legalábbis remélem, más választása nem lévén. 

Az ovi-ügy szerintem egész jól bemutatja az ovis létet. Nem csak a pozitívumait, hanem az árnyoldalait is, de mégis úgy, hogy a pozitívak értelemszerűen a hangsúlyosabbak. Nekem tetszett és Gyerkőcömnek is. Bár még mindig biztos vagyok abban, hogy igazán nekem van szükségem ezekre a mesékre, nem is neki. ;o)

"Az óvó néni majdnem olyan, mint az anyukád, csak fehér köpenyt hord, és sokkal több dalt ismer."

Remélem jobb hangja is van, mint nekem, mert ha én énekelek, akkor a sárgarigó nem elsárgul az irigységtől, hanem ijedtében tojásokat rak. :oS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése