2011. szeptember 29., csütörtök

Diana Rowland: A Démon jele

Ezzel a könyvvel először akkor találkoztam, amikor nézegettem a Kelly 2+2 akcióját és már elő lehetett rendelni. Így utólag örülök annak, hogy nem vettem meg, pedig nagyon ígéretesnek tartottam.

Kara 30 éves rendőrnő és nem mellesleg démonidéző. *Az egyik döbbenet ekkor ért, amikor kiderült a kora. Én ugyanis végig abban a hitben voltam, hogy ez egy ifjúsági történet lesz, tizenéves szereplőkkel és hát nem.*
Szóval van egy Karank és van egy gyilkosunk a Jelfaragó, aki 3 évvel ezelőtt eltűnt, de előtte 4 éven át 13 gyilkosságot követett el. Most pedig újra feltűnik a színen, a nyomozást pedig a nő kapja meg, aki E/1-ben meséli el a történteket.
Kara démonok segítségét is szeretné kérni a nyomozáshoz mert érzi, hogy itt valami "másvilági" dolog lehet az ügy hátterében, de egy balul sikerült démonidézés következtében valaki teljesen mással találja szemben magát, aki ráadásul piszok szexi és kész a kielégítésére. *khm, khm, ez nekem meredek volt és nem jött be. Hiába olvastam, hogy a démonunk piszok szexi, akkor sem. Számomra egy démon csak piszok undorító lehet, amolyan zöldes, nyáladzó, váladékozó izé, egyszerűen máshogy nem tudtam magam elé képzelni. Arról nem is beszélve, hogy már az 58. oldalon forrósodik a helyzet. Na meg kicsit Karen Marie Moning: "Álom és valóság" fílingje volt az egésznek, csak ott tündérhercegünk volt.* És akkor, hogy még izgisebb legyen a dolog, feltűnik a színen egy FBI-os nyomozó is, akit hidegen hagy szegény kicsi Kara. ..

Nem volt rossz a történet sőt, összességében nézve jó volt, de mégis nagyon lassan haladtam az olvasásával, egyszerűen nem éreztem késztetést a folytatására. Pedig az írónő mesterien felépítette a regény világképét, jól fogalmazott, igazán nem volt baj a történettel, de valami plusz nekem hiányzott belőle. Ráadásul Kara néha nagyon az agyamra ment.

A szex manapság az ilyen történetekből nem maradhat ki, mint fent is írtam, itt is sor került rá. Szerencsére az írónő túlzásba nem vitte, valahogy ez a démon szexes dolog most elég érzékenyen érintett amúgy is. Joggal kérdezhetnétek, miért?, hisz amikor vámpírokról, angyalokról olvastam forróbb jeleneteket, azok nem keltettek bennem "felháborodást", de ez a démonos kiverte a biztosítékot most. Valószínűleg azért, mert számomra a démonok negatív lények, akiket csak visszataszító alakokként tudok elképzelni, így nyilván nem épp szexre alkalmas karaktereknek tartom őket.
Maga a krimi szál megoldására nem is gondoltam, váratlan fordulat volt, de ettől se dobtam hátast.
Kikapcsolt ha sikerült ráhangolódnom, de nem lesz a kedvencem. Kíváncsi vagyok a folytatásra, de nem fogom törni magamat érte, ha megjelenik magyarul is.

Az első két rész borítója nagyon jól sikerült, de a harmadik valahogy elcseszett lett szerintem.

Amúgy az írónő új vizekre evezett a démonok után, júliusban jelent meg egy zombis regénye.



Megjelenés: Mark of the Demon (2009.)/ A démon jele (2011. Kelly Kiadó)
Sorozat: Démonlátó sorozat 1.
Oldalszám: 351
Ára: 2980
Az írónő oldala ITT.

2 megjegyzés:

  1. Ez a könyv is fent van a listámon, hogy szeretném elolvasni egyszer, de hát még nem került rá sor. :)

    VálaszTörlés
  2. @Mónika: Igyekezz vele, mert mintha úgy rémlene, hogy hamarosan jön a folytatása. ;o)

    VálaszTörlés