2011. szeptember 13., kedd

Svetlana Chmakova: Esti tagozat 1.

Elolvasva a könyv fülszövegét, egyből egy kérdéssel találtam szembe magamat: "Hol szerzik a démonok a diplomájukat?" Jó kérdés, hol is? Szemeim előtt egyből megjelent a HP ismert jelenete, amikor a tanulók mennek a vonattal az iskolába, majd gyorsan el is hessegettem a képet, valahogy ez nem illett a démonokhoz. De akkor hol tanulnak? Sötét pincékben, barlangokban, padlásokon? Nos, nem. Teljesen átlagos iskolákban, ahol átveszik az uralmat esténként, amikor már "rendes" diák nincs az épületben.

A borítón szereplő fiatal lány Alex, aki a nővérével él együtt. Róla tudni kell, hogy az esti iskola őrzője. Az iskolában vámpírok, vérfarkasok, boszorkányok tanulnak, Alex is boszorkány, de ő valamilyen oknál fogva otthon tanul. A borítón, Alex mögött látható füstös paca, nem más, mint az asztrálja, aki mindig vele van. Egy napon egy csapat diák a tanítójukkal a temetőbe mennek terepszemlére. Belebotlanak egy szerelmes vámpírba és egy halandó lányba, majd feltűnnek a szaggatók is. Ekkor kiderül, hogy a diákok feladata, hogy a vámpírok ne harapdáljanak agyba-főbe mindenkit, na meg a szaggatókkal való végzés. (Itt egy kis Twilight komédia beütése volt a történetnek.) Alex mindeközben a temetőben kuporog és sejteni lehet, hogy nem akármilyen képessége lehet, na meg nem akárki, de ezekre a kérdésekre választ az első részben nem kapunk. Na meg van egy látó, aki furcsa dolgokat lát a jövőben. Pl. egy törött pecsétet, amiben volt valami, de már nincs benne, meg 7 gyereket, akik a pecsét körül állnak, és testek hevernek mindenfelé. Szóval izgalom a köbön. ;o) És fokozva a történteket, Alex nővérét elnyeli a föld, de szó szerint.

Nagyon jó manga, nem hittem volna, hogy ennyire fogom élvezni. Kár, hogy magyarul tudtommal még nem jelent meg a második rész. :o( Izgalmas, fordulatos, az illusztráció nagyon jól kidolgozott. Néhol humoros, néhol feszültséggel teli, nagyon jó!


A sorozat írója és illusztrálója Svetlana Chmakova, akinek a nevéhez fűződik pl. a nagy sikereket elért Dramacon sorozat is. Az Esti tagozat 4 kötetes, magyarul egyelőre az első olvasható.


Megjelenés: Nightschool- The weirn books Vol. 1 (2009.)/ Esti tagozat 1. (2010. Athenaeum Kiadó)
Oldalszám: 196
Ára: 1990
Az írónő oldala ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése