2011. szeptember 1., csütörtök

Szeptemberi várható megjelénések

Tudjátok, minden csak akkor biztos, amikor már a kezetekben van az adott könyv. :o) Mindenesetre úgy tűnik, megkezdődött az őszi dömping, jobbnál jobb könyveket várhatunk. Aztán persze az más kérdés, hogy a webáruházak honlapjain beígért dátumok össze is fognak-e jönni.

"Ljudmila Ulickaja legújabb regényében három jó barát - egy zenész, egy költő és egy fotográfus - életsorsán keresztül mutatja be a Sztálin halálától a Gorbacsov-féle "peresztrojkáig" terjedő időszak, az "olvadás" és a "pangás" korszakának hétköznapjait. A történet középpontjában e három évtized szovjet történelmének ellenzéki törekvései állnak: konspirációk, illegális kiadványok terjesztése, csempészése, kényszerű külső és belső emigrációba vonulás - a korszak politikai életének tipikus eseményei."

Megjelenés: szep. 7.

"Bori balettórára jár. Nagyon szeret a gyerekekkel együtt lábujjhegyen, spiccen táncolni. Képes úgy ugrani, akár egy macska és megtanult a zene ütemére mozogni. Még egy igazi színpadon is felléphet, méghozzá rengeteg néző előtt."

Megjelenés: szep. 8.



"Egyik este Bori felfedezett egy apró, barna pöttyöt az egyik fogán. Anya szerint ezzel fogorvoshoz kell menni. Ez bizony nem hangzott jól... Ráadásul az óvodában Misi azt mesélte a kislánynak, hogy a fogorvosnál a lyukas fogakat igazi fúróval fúrják ki. De szerencsére Anya is elkíséri Borit, és a végén kiderül: a fogorvosnál tett látogatás nem is félelmetes, hanem inkább izgalmas dolog..."

Megjelenés: szep. 8.

"Isten éltessen, Bori! Végre elérkezett a te nagy napod! A kislány kibonthatja a születésnapi ajándékait, és Anya a kedvenc ételeit főzi neki. De Bori a legjobban azt várja, hogy minden barátja eljöjjön a zsúrra, és együtt ünnepelhessék meg az ötödik születésnapját."

Megjelenés: szep. 8.

"1647, Párizs. A Királyi Színház színpadán Itália leghíresebb kasztrált énekese sziporkázik, mikor egy robaj kíséretében a színpadra zuhan Torelli díszlettervező fortélyos kristálygépezete. Ki állhat a merénylet hátterében? Kinek áll érdekében az olasz opera feltörekvő, húszéves csillagára, a Királynő kedvencére terelni a gyanút? Mit keres egy zenebolond fiúcska Mazarin bíboros könyvtárosának hálójában? Mióta kötnek ki a kikapós velencei énekesnők jámbor szerzetesek ágyában, és miért vonzódnak annyira a kasztráltakhoz?"

Megjelenés: szep. 20.

"2000. augusztus 27-én Stella lezuhan egy oslói toronyház tetejéről. Véletlen baleset történt, vagy férje, Martin taszította le? A világhírű norvég írónő könyve többek közt erre a kérdésre keresi a választ. A rendhagyó krimiben az olvasó betekintést nyer az Ullmannra olyannyira jellemző varázslatos figurák világába. Megismerkedhet az örök életre kárhoztatott, múltjában sötét titkokat rejtegető Axellel, Martinnal, a bútorkereskedővé vedlett strucckirállyal, a sellőhajú Edithtel, aki fává akart változni, egy vízvezeték-szerelővel, aki munkavégzés közben, mintha mi sem lenne természetesebb, beköltözik megbízójához... Rajtuk keresztül pillantunk be Stella életébe, vágyaiba és érzéseibe - ami az egyedüli lehetséges út a rejtély kibogozásához."

Megjelenés: szep. 20.

"A kissé önbizalom-hiányos Jane Alcott a nagyvárosi szinglik táborát gyarapítja. Kissé belefáradt már a vakrandikba az olyan férfiakkal, akik heverőt tartanak a furgonjuk hátuljában. Jane kettős életet él: nappal a belevaló Seattle Chinooks hokicsapatáról - elsősorban hírhedt kapusukról, Luc Martineau-ról - tudósít, éjszaka ír: álnéven ,,Cicamaca" botrányos kalandjait szövi... és indítja be minden férfiolvasó fantáziáját. Amióta az eszét tudja, Luc megszállottan dolgozik a sikerért. Még csak az kéne, hogy egy éles nyelvű, tenyérbe mászó újságírónő vájkálni kezdjen a múltjában és feldúlja az életét! De amint a szürke kis nő lecseréli fekete ruháit egy lélegzetelállító vörös estélyire, Luc rájön, hogy Jane-ben több rejlik, mint az első látásra gondolta. Lehet, hogy itt az ideje kockáztatni. Lehet, hogy itt az ideje, hogy kiderüljön... "

Megjelenés: szep. 20.

"Katherine Patterson egyedül neveli kislányát. Csak pár év telt el azóta, hogy középiskolásként, a sajtó zaklatásai elől menekülve, nevet változtatott, s nagynénjéhez költözött. Az új iskolában igazi kívülállóként mozog, de barátokra vágyik. Az iskola nagyhangú, életvidám sztárja Alice Katherine legnagyobb meglepetésére elhívja őt a szülinapi bulijára. Hamarosan elválaszthatatlanok lesznek, s ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a lány elmeséli Alice-nek, hogy kicsoda is ő valójában: évekkel korábban húgát, aki nagy zenei tehetségnek számított, és aki a család kedvence volt, brutálisan meggyilkolták, s Katherine felelősnek érzi magát húga haláláért. Ám amikor újdonsült barátnője együttérzés helyett manipulálni kezdi őt és az érzéseit, Katherine felfedezi: a lány nemcsak nagylelkű és elbűvölő tud lenni, hanem kifejezetten durva és aljas is. Egyre több furcsa titokra derül fény Alice-szel kapcsolatban. Mikor pedig Katherine más barátokat is talál, sőt, új párjával családalapításba kezdenek, megtapasztalja, hogy Alice nem tűri, ha kihagyják valamiből, s a bosszúja halálos is lehet..."

Megjelenés: szep. 20.

"Tamara, az elkényeztetett leányzó élete egy csapásra fenekestül felfordul. Pénzéhes édesapja öngyilkos lesz, özvegyére és lányára pedig hatalmas adóssághegyet hagy. Nem mást tehetnének: eladják dublini udvarházukat és Írország délnyugati csücskébe, egy faluba költöznek, a paranoiás nagybácsihoz és a kontrollmániás nagynénihez. Tamara hirtelen kénytelen szembesülni a való világgal, édesanyja mélységes gyászával, s a furcsa rokonokkal. Egy utazó könyvtár kínálatában látja meg a naplót, mely leírja, mi történik másnap. Beleveti magát az olvasásba, és hamarosan ő lesz az, aki felfedezi a közeli Kilsaney kastély rejtélyét."

Megjelenés: szep. 20.

"A 'The Fallen Blade valójában két könyv egyszerre. Az első a reneszánsz Velence történelmi felidézése, amelyben megjelenik a város atmoszférája, építészete és sokszínű kultúrájának szépsége éppúgy, mint a korabeli politika könyörtelensége és brutális erőszakossága. A második ezzel szemben egy cseppnyi romantikával fűszerezett kalandos fantasy-történet, vámpírokkal, vérfarkasokkal és – természetesen – számos csatajelenettel. Grimwood mesterien keveri a két műfajt, és a regény folyamán végig képes fenntartani a feszültséget."

Megjelenés: szep. 26.

"Völgyeföldén zavaros, vad idők járnak.
A fiatal Nash király kapaszkodik a trónjába, miközben a lázadó főurak északon és délen is sereget toboroznak, hogy letaszítsák róla. Az erdő és hegyek tele vannak kémekkel, nyüzsögnek a tolvajok és mindenféle törvényen kívüliek.
Itt él Zsarát, aki vad, ellenállhatatlan megjelenésével, a lángnyelvek minden árnyalatában pompázó színű hajával az ember-szörnyek utolsó élő képviselője.
Egyszerre gyűlölt és imádott személy ő, akinek különleges képessége, hogy befolyásolni tudja a környezetében lévők elméjét. De Zsarát nem akar visszaélni e hatalmával, nem akarja ártatlan emberek titkait ellopni. Különösen, hogy neki magának is oly sok féltett titka van.
Csakhogy feltűnik Brigan herceg, aki azért jött, hogy Zsarátot a Királyi Városba vigye. Az udvarnak ugyanis szüksége van Zsarát segítségére, hogy leleplezze a király ellen szőtt összeesküvést. Messze az otthonától a lány fokozatosan rádöbben, hogy képessége jóval többet ér, mint amiről valaha álmodott.
Megmentheti a királyságot.
De csak akkor, ha nem fél olyan szörnnyé válni, mint amilyen az apja volt."

Megjelenés: szep. 30

Ebben a hónapban is tudtok szavazni arról, hogy mely könyv megjelenését várjátok leginkább.
Ami engem illet, én a Barátnőm, Bori köteteket, a Linn Ullmann könyvet és a 3 Athenaeumos kötetet. És ez a Pusztító angyal is nagyon érdekesnek tűnik. ;o) A szavazódobozt oldal találjátok.

Frissítve: A szavazás eredménye (szep. 16.)

3 megjegyzés:

  1. Szavaztam, az utolsó 4 + az Intrika már most jöhetne, úgy utálom amikor nincs mit olvasnom. Vagyis lenne, de azokhoz most nincs kedvem ;)

    VálaszTörlés
  2. @Timi és Blanka: Én Gibson könyvére vagyok kíváncsi, az előző megjelent könyve, a Jégbe zárt szívek is tetszett. :o)
    Engem meg az idegesít, amikor olvasatlan könyveket halmozok fel és választani nem tudok közülük, mert legszívesebben egyszerre olvasnám mindegyiket. Most is olyan jók várnak rám itthon, hogy ihaj-csuhaj, mindig olyan nehéz dönteni. :o) Bár ennél nagyobb problémám ne legyen az életben. :oP

    VálaszTörlés