2011. június 28., kedd

Nalini Singh: Látomás

Nem olyan rég írtam Nalini Singh Psy Changeling sorozatnak első magyarul is megjelent részéről, a Vonzódásról. Vegyesek voltak az érzelmeim, úgy éreztem mintha két végletet olvastam volna a könyvben. Az egyik nagyon kis lágy, finom, az erotikusabb részei viszont annyira túlfűtöttek voltak, hogy összezavartak és valahogy úgy éreztem, nem illik bele a történet lágyságába.
Ugyanakkor éreztem, hogy jó kis sorozat lesz, vártam, hogy a folytatása, a Látomás is a kezeim közé kerüljön. És igen, jól éreztem. Ez a rész már teljesen más érzelmeket váltott ki belőlem.

Fel voltam készülve a lágyságra és a túlfűtött erotikára, de most a két véglet nem következett be. Nagyon finoman váltott át a történet erotikussá, nem volt túlfűtött, zavaró leírásokkal. Nem esett át az írónő a ló túloldalára. Volt benne szex, de sikerült úgy tálalnia, hogy egyszerre érezze az olvasó, hogy vad, ugyanakkor gyengéd is. És igazán nem is ez volt a középpontban, hanem a szeretet, az összetartozás, a valahová tartozás és persze a krimisebb szála.
A Vonzódásnál igazán be se villant, hogy egy olyan fantasyt olvasok, ami krimi is, de a Látomásban ez jobban előtérbe került.

Nagyon tetszett, hogy a történet folytatásos, csak most Faith és Vaughn kapcsolata került előtérbe, ugyanakkor fel-felbukkantak az első részben már megismert szereplők is.
Lényegében a Vonzódásban történtek után nem telt el sok idő a Látomás cselekményének kezdetéig.

Faith 24 éves és J-mentál. Vagyis jövőbe látó, méghozzá az egyik legjobb. Üzleti előrejelzéseket lát és ezzel a megbízóinak sok-sok milliós nyereséget termel. Elzárva él a többi mentáltól, életét a félelem uralja, hogy mikor fog megőrülni. Aztán a vízióiban furcsa változásokat észlel, máshoz nem tud fordulni, csak Sascha-hoz.
Így ismerkedik meg a DarkRiver falka egyetlen jaguárjával, Vaughn-al.
Elkezdődik köztük a macska-egér játék, közben Faith gyilkosságokat lát előre, fél attól, hogy összeroppan és a férfi is meg akarja szerezni magának. Végül a falka a gyilkos nyomába ered.

Sokkal gördülékenyebbnek tartom, mint az első részt. Nem voltak mélypontjai, nagyon olvasmányos, bár lehet, hogy azért volt ez így, mert még nagyon Singh stílusának hatása alatt voltam.

Remélem, hogy kiadják a sorozat többi kötetét is majd magyarul, ezekről bővebben Angelika blogján olvashattam, ebben a bejegyzésében. A sorozat 10. részét idén adták ki. Leginkább a 6. kötetet várom, aminek a főszereplői Riley és Mercy lesz majd. Izgalmas lesz az biztos. :o) Egy farkas és egy leopárd. Hm.

Ami viszont a borítót illeti. Olyan fura arca van a pasinak. Nekem Sid jutott eszembe a Jégkorszakból, amint megláttam. :o)
,5

Megjelenés: Psy Changelig- Visions of Heat/ Egy világ-két faj-állandó küzdelem- Látomás (2011. Egmont Kiadó)
Oldalszám: 384
Ára: 3999

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése