2011. június 27., hétfő

Harry Potter és a Halál ereklyéi 1.- film

Már mindenki izgatottan várja, hogy végre játsszák a mozik a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részét, de én csak most néztem meg az elsőt.
Hogy miért húztam eddig? Ugyanúgy voltam vele, mint a könyvvel. Húztam, húztam volna, mert tudtam, hogy egy korszak véget fog érni ezzel és nem akartam, ugyanakkor meg majd megevett a fene. A filmnél is ezt éreztem. Amíg nem látom, addig nincs vége, addig van mit várni, de utána?

Szóval megnéztem és nagyon-nagyon tetszett. Tán, ez volt eddig a legjobb rész. Izgalmas volt, végig görcsben volt a gyomrom, ugyanakkor meg folyamatosan elámultam, hogy megnőttek Harryék. Gyerekek voltak amikor szerepeltek az első részben és tessék!

Nagyon tetszett és izgatottan várom a második felvonását. :o)

"Magukra maradtak: Harry, Ron és Hermione tanárai és legfőképpen Dumbledore segítsége nélkül vág neki a nagy feladatnak. Voldemort halhatatlanságának titka nyomába erednek, fel akarják kutatni és meg akarják semmisíteni a rejtélyes horcruxokat.
A sötét erő nem kíméli őket, de az egész varázsvilágot sem. Bekövetkezik a legrosszabb, kitör a háború, a halálfalók Roxfortot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralmuk alá hajtják. Bármerre járnak, a borzalom követi őket. És mindenütt Harry Pottert keresik, hogy a Nagyúr elé vigyék a fiút élve.
"


A hazai mozik 2010. november 25-én kezdték el vetíteni, 146 perces.
Az alábbi díjakra jelölték:
BAFTA-díj (2011) - Legjobb vizuális effektusok jelölés
BAFTA-díj (2011) - Legjobb smink és maszk jelölés
Oscar-díj (2011) - Legjobb látványtervezés jelölés
Oscar-díj (2011) - Legjobb vizuális effektusok jelölés

forrás: port. hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése