2011. június 16., csütörtök

A lány és a farkas- film

A Piroska és a Farkas c. mese "újraértelmezése" lenne Sarah Blakley-Cartwright: A lány és a farkas c. regénye? Ráfogni rá lehet, hisz bőven találhatóak benne hasonló motívumok, de azért jóval durvább, baljóslatúbb a történet. És ha könyvben is olyan unalmas, mint filmben, akkor kétlem, hogy nagy rajongótábora alakulna majd ki.

Az egész történet unalmas, lassú és igazán nem is történt semmi, de az el lett nyújtva 100 percben. Végig a zene, az érdekes felvételi mód (amikor mintha más szemén keresztül láttuk volna a történteket), a tél és a sötétség miatt feszült a néző, szinte várja, hogy valami szörnyűséges dolog fog történni- vér folyik az utcákon, zombik támadnak rájuk vagy bármi ilyesmi-, de inkább csak olyan kis könnyedebb történet. Egyszerűen semmilyen.
Igazán nagy döbbenet nem ért benne, a mese motívumai pedig megmosolyogtattak és kb. a felénél esett le, hogy a Piroska és a Farkasról van szó, kicsit másképp. (Na jó, nem is kicsit.)
Egyszer meg lehet nézni, de azt is izegve-mozogva, engem egyáltalán nem kötött le és alig vártam, hogy vége legyen már.

"Valerie (Amanda Seyfried) meg akar szökni. Szeret egy fiút (Shiloh Fernandez), de a szülei egy ismerős család gazdag fiának (Max Irons) szánják. Ám azon a napon, amikor a fiatalok nekivágnának az erdőnek, holtan találják Valerie nővérét. A tettes valószínűleg az a vérfarkas, aki régóta a falujukat körülvevő sötét erdőben él.
A fenevad mostanáig megelégedett a helybeliek neki szánt ajándékaival. De felkelt a vérvörös telihold, és a farkas többre vágyik. Újabb és újabb áldozatokat szed, még akkor is, ha tudja, kivívja az emberek haragját.
A falusiak a híres vérfarkasvadászhoz (Gary Oldman) fordulnak segítségért, aki azt állítja: a farkas nappal a faluban élhet. Már csak az a kérdés, ki az.
Valerie sejti, hogy olyasvalaki lehet, aki nagyon közel áll hozzá. Ez teszi őt egyszerre gyanúsítottá, a következő lehetséges áldozattá és csalétekké is.
"
forrás: port.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése