2011. június 17., péntek

Juliette Benzoni: Marianne VI.

Ha nem olvastad az ötödik részt, SPOILERt találhatsz az alábbi bejegyzésben!

A Lángoló babérkoszorú ott ér véget, hogy Marianne immár megszabadulva a gyermekétől, Oroszország felé veszi az irányt. 1812-t írunk, Napóleon megtámadja, majd beveszi Moszkvát. Marianne-nal újra találkoznak, de a férfi érzéseiben nem várt fordulat következik be és elfogató parancsot ad ki ellene.
A nő menekülni kényszerül, ráadásul elveszíti Jasont is. Közben belekeveredik a híres Nyakék-ügybe és kiderül, ki is valójában a keresztapja.

Mivel ez a befejező kötet, lezárásra kerül minden szál, újra igazán nem várt fordulat következik be Marianne életében.


A vége happy end, de nem úgy, ahogy igazán számítani lehetett rá. Ennek ellenére, én nagyon örülök, hogy így lett befejezve. Egy kicsit kusza lett a szerelmi szál, biztos, hogy senki se számított erre a végre, én is kicsit furcsán állok előtte, de tetszett.

Eddig kötetenként írtam a könyvről, de írni fogok majd egy összefoglaló bejegyzést is, átlátva az egészet, hisz ezzel a kötettel lett teljes a kép Benzoni Marianne sorozatáról.
Bár ez a rész nem az izgalmasabb, magával ragadóbb kategóriába tartozik, de a vége döbbenetes lett, számomra nagyon tetsző fordulattal.

Megjelenés: Les Lauriers de Flammes 2/ Marianne VI.- A remény (2005. Geopen Könyvkiadó)
Oldalszám: 459
Ára: 2490

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése