2018. április 11., szerda

Tomor Anita: Helló ​újra, kedves exem!


Ez volt az első könyvem az írónőtől és a fülszövege miatt lettem rá nagyon kíváncsi. Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, akinek az életében volt egy olyan ex, aki búcsú nélkül lépett le, majd évekkel később újra felbukkant. Izgalmas a szituáció, de ugyanakkor eléggé frusztráló is. Pláne, ha az oviban futtok össze, ahol kiderül, hogy az ő csemetéjének a terme a te csemetéd terme mellett van és bizony sűrűn fogtok összefutni, amíg el nem ballagnak a gyerekek. Néztem is rá elkerekedett szemekkel, amikor felfogtam, hogy 9 év távlatából kit is látok. Vakargatta a fejét zavarában, hogy basszus most mit mondjon, amikor anno elköszönni nem volt elég vér a pucájában, na de mindegy. 
A lényeg a lényeg, hogy kíváncsi voltam arra, hogy Norában milyen érzéseket fog kelteni Patrick felbukkanása.

Norat 7 évvel ezelőtt egy szó nélkül hagyta el Patrick egy másik nőért. 
Ma már a nő 31 éves és újságíróként dolgozik. Nem olyan rég szakított a nagymenő plasztikai sebész pasijával, mert az nem akart gyereket, amikor a bankban felbukkan újra az azóta híres autóversenyzővé vált Patrick.
Norat nem hagyja hidegen a pasi felbukkanása, aki ráadásul elkezd újra hajtani rá, de jó ideig tartja magát ahhoz, hogy nem fog vele újra ágyba bújni. 
De aztán kipattan az isteni szikra a fejéből, hogy biza ő gyereket akar, de apa nélkül és ha már Patrick teper utána, akkor miért is ne lehetne ő az alany? Amúgy is vonzódnak egymáshoz, úgyhogy akkor uccu neki. Beadja a derekát, összegabalyodnak, majd kiderül, hogy terhes és menekülőre fogja. Végülis megvan már a gyerek, az nem fontos, hogy közben egymásba is szerettek. Patrick viszont ezt nem hagyja annyiban.

 
Lehet, hogy most egy kicsit ironikus voltam fentebb, de nekem amúgy tetszett a sztori annak ellenére, hogy nem kevés furcsaság volt benne.
Engem kicsit zavar, ha egy hazai szerző felvállalja a nevét és nem hazai szereplőkkel ír könyvet. Lehet, hogy ez hülyén hangzik, de akkor is így van. Ha mondjuk Anita Tonkin írta volna ezt a történetet Norarol és Patrickról, valahogy jobban feküdt volna az egész. Tomor Anita meg írhatott volna Nóráról és Patrikról, akik Budapesten újra egymásba futottak 7 év után. Na de ennyit a nünükémről.

Tetszett ez a 7 év után újra összefutnak szál. Számomra izgalmas volt. Az is bejött, hogy Patrick egyből elkezdett teperni, Nora pedig tartotta magát annak ellenére, hogy a bugyija már az első pillantására csúszott lefelé. Ez rendben is volt.

Forrás
De amikor jött, hogy ő gyereket akar és apa nem kell mellé, hát .... Ezt valahogy nem tudtam megemészteni. Adva van egy csinos, értelmes 31 éves nő, aki gyereket akar érthető módon. De miért apa nélkül, könyörgöm? Ez miért pattan ki bárki fejecskéjéből? Más egyedülálló anya arra vágyik, hogy találjon egy normális pasit maga mellé, aki elfogadja a gyerekét is (voltam ebben a szituban, tudom miről beszélek), ő meg kimondottan egyedül akar gyereket nevelni. Épeszű ember ezt nem gondolhatja komolyan! Mi a jó abban?  Ez a szál eléggé emlékeztetett Okváth Anna: Más állapotok c.könyvére, ami nem volt épp a kedvencem.

Aztán jött a fordulat, hogy ő akkor Patricktól csináltat magának egy gyereket, a pasi beleegyezése nélkül. Micsoda? Na jó, hagyjuk.

A pasi elkezd teperni, de olyan Christian Grey módon. Birtokolva, felveszed, ezt csinálod, mert én mondtam, komolyan, már csak egy kis BDSM hiányzott és akár Szürke koppintás is lehetett volna. Amúgy bejött Patrick gondoskodása ettől függetlenül. Hogy úgy szórta a pénzt Norara, mintha csak termett volna neki a kertben egy gyümölcsfán.

Ahogy sejteni lehet, mivel a párocskánk kufircol rendesen, Nora terhes lesz. Ekkor jött az újabb sokkom: a csaj lelép. De mi a francért? Láthatóan tök jól elvannak, lényegében együtt élnek, csinálják mindenhol, a pasi egyszer nem védekezett, de azt se kérdezte, hogy Nora szed-e gyógyszert ... mi a francért lépett le? Mert Patrick biztos mérges lesz. Jaj. Mert ő aztán gondoskodott a védekezésről ugyebár. Na meg amúgy is csak gyereket akart, apát nem. De basszus, ha talál egy férfit, akivel jól érzi magát, miért ne nevelhetné fel vele együtt a gyerekét? Annyira logikátlan ez a nő!

Patrick persze nem hagyja magát, mert teljesen egyértelmű, csak Noranak nem, hogy totál odavan a nőért. Elviszi Balira (szegény Noranak, Balin kell esküdnie!), összeházasodnak, itt bele lett szőve egy kis krimi is, de hunyjunk szeme felette, erre már ki se térek, aztán élnek boldogan, mert végre Nora szeme kinyílik.

Lényegében ez a könyv egy lájtosabb Szürke koppintás BDSM nélkül. De tetszett minden idegesítő fordulata ellenére is. Ez van. 😀

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése